En gruppe migranter ankommer Kingsdown strand, nær Dover, England, mandag 14. september 2020. (Gareth Fuller/PA via AP)

Mer enn 7100 migranter har kommet seg til England i år ved å krysse Den engelske kanalen i gummibåter. Britene har sett seg lei på den franske kystvakten som eskorterer gummibåtene over til britisk farvann, men det viser seg vanskelig å finne løsninger på den illegale innvandringen.

I et intervju med The Sunday Telegraph, sier O’Mahoney, the Clandestine Channel Threat Commander, at de nå vil stanse gummibåtene og at de deretter vil bruke britiske fartøy for å sende migrantene tilbake til Frankrike. Da han ble spurt om dette var en liknende metode som the Royal Navy hadde benyttet ved å stoppe propellene ved hjelp av nett, svarte han bekreftende:

«It’s that type of thing, yes.»

«So, safely disabling the engine and then taking the migrants on board our vessel.»

(Gareth Fuller/PA via AP)

Men igjen gjenstår det største hinderet: Frankrike vil ikke ha migrantene tilbake og nekter å ta imot dem.

De illegale migrantene er ikke populære i Storbritannia. Det har vært protester og demonstrasjoner utenfor en militærleir hvor de er blitt midlertidig plassert. Et alternativ skal være å kjøpe gamle kanalferger for å huse migrantene der. Men dette løser heller ikke problemet med antallet som fortsetter å komme over i gummibåter fra Frankrike.

The Telegraph      Daily Mail

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.