Rekordmange illegale båtmigranter har ankommet i småbåter fra Frankrike til Storbritannia. Tilsammen ble det oppdaget over 28 000 illegale migranter som kom sjøveien i løpet av 2021.

Det har vist seg vanskelig å hindre gummibåtene i å ta turen over kanalen. Frankrike er glade for å bli kvitt migrantene og er ikke spesielt interessert i å hindre dem i å reise videre til Storbritannia. De er heller ikke interesserte i å få dem returnert, hvilket naturligvis er Plan A.

Den britiske innenriksministeren Priti Patel må tenke nytt. Strømmen av illegale migranter vil bare øke i årene som kommer. En ledende og professortung tenketank ved navn Policy Exchange har sammenfattet en rapport på 45 sider med mulige løsninger til problemet. Rapporten har de kalt: Stopping-the-Small-Boats-a-Plan-B.

Storbritannia har lite spillerom for løsninger hvis de skal forholde seg til internasjonale lover og regler til havs. Det viktigste for landet blir å hindre de økonomiske migrantene (de er ikke flyktninger fra Frankrike) i å få fotfeste på britisk jord. Rapporten peker på at disse migrantene tar seg ulovlig inn i landet sjøveien og at de dermed ikke har krav på å forbli Storbritannia.

Migranter som ankommer ulovlig via båt skal ikke gis midlertidig oppholdstillatelse, men skal sendes til et tredjeland hvorfra de kan søke om asyl i Storbritannia. Denne deportasjonen vil skje innen 48 timer etter ankomst til landet. Policy Exchange foreslår tre mulige destinasjoner for behandling av mulige asylsøknader: Den britiske basen på Kypros, øya Alderney i kanalen, eller øya Ascension midt i Atlanterhavet.

Ascension Island har stabilt og varmt klima, ingen urbefolkning, en flyplass med kapasitet for store fly og er kontrollert av Storbritannia. Migrantene står også selvfølgelig fritt til å reise hjem til sine hjemland.

Planen fra Policy Exchange er mer drastisk enn hva innenriksminister Priti Patel har kommet med så langt. Men det har vært forsøkt før; det er dette Australia gjør.

Prisen for å frakte migranter til Ascension Island blir høy, men allikevel langt mindre totalt enn å ha migranter boende på hotell i seks måneder eller mer i tillegg til de sosiale kostnadene ved å fylle opp landet med illegale migranter som lever i et skyggesamfunn.

Policy Exchange ender med å anbefale kanaløya Alderney. Å plassere migrantene der vil gjøre det mindre attraktivt å forsøke å krysse kanalen fordi migrantene vil befinne seg nærmere Frankrike enn Storbritannia.

Valg av den idylliske øya Alderney vil skape store protester, ikke minst fra lokalbefolkningen. Britene husker også godt sin krigshistorie og har ikke glemt at tyskerne okkuperte kanaløyene under krigen. Alderney hadde også en konsentrasjonsleir, Lager Sylt, hvor over 700 mennesker ble drept. Alderney fikk kodenavnet «Adolf Island». Mange vil sette likhetstegn til en mulig migrantleir.

Daily Mail   The Times

Følg Document på MeWe!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.