Migranter som tar seg fra Frankrike til Storbritannia i småbåter vil bli arrestert og fløyet til et interneringsenter i Albania, mens britiske myndigheter behandler asylsøknaden. Forslaget er det nyeste i rekken av tiltak for å avskrekke migranter fra å ta overfarten fra Frankrike til Storbritannia.

Britisk myndigheter er nær en avtale med Albania om å opprette et interneringsenter for migranter, ifølge Sun. Til MailOnline sier innenriksminister Priti Patel at hun håper de nye tiltakene vil avskrekke ulovlige migranter fra å ta seg over fra Frankrike til Storbritannia i båt.

Den britiske grensestyrken har satt rekord i arresterte migranter, som gjør denne overfarten, i år. Antall arresterte migranter som krysset kanalen nådde 16 299 innen 23. september i år – nesten det dobbelte av antallet som ankom i hele 2020.

I 2020 ble totalt 8 410 mennesker arrestert i forsøk på å krysse kanalen.

Det potensielle interneringsenteret i Albania er det nyeste forslaget fra Patel, som har lovet å gjøre den ulovlige innvandringen over kanalen uøkonomisk. I juni var hun i samtaler med Danmark om å dele et interneringsenter i Afrika.

Patel har tidligere truet med å snu båter og sende dem tilbake til Europa som en del av hennes «pushback»-plan. Det ble ikke tatt godt imot av franske politikere som stemplet Patel som en «klovn». Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin hevdet at enhver handling for å sende migrantbåter tilbake ville være ulovlig og sa at Frankrike ikke vil godta noen praksis som er i strid med maritim lov.

Han sa også at Frankrike ikke vil godta økonomisk utpressing. Uttalelsen kommer etter at Frankrike og Storbritannia tidligere i år kunngjorde en avtale om å mer enn doble antallet politipatruljer på franske strender. Storbritannia skulle betale Frankrike 54 millioner pund for å støtte innsatsen for å stoppe småbåtkryssinger, men Patel sa senere at hun ville holde igjen pengene med mindre Frankrike stoppet flere migrantbåter.

Deretter truet general Frantz Tavart med å avlyse nattpatruljene som avskjærer båtmigrantene dersom Patel ikke oppfyller det økonomiske løftet.

– Vi vet at britene har truet med å kutte sin økonomiske støtte. Jeg er veldig tydelig. Hvis de slutter å betale for reservistene, vil jeg trekke mine menn. For oss er det en ekte utakknemlighet, sa han.

De fleste av båtmigrantene er innlosjert i en tidligere hærbrakke i Folkestone i Kent, som ble satt i brann i et opprør tidligere i år.

Asylsøkere står fritt til å komme og gå fra leiren som de ønsker. Myndige migranter gjennomgår ett intervju før de sendes til overnattingssteder over hele Storbritannia, betalt av britiske skattebetalere. Nå ser det ut som det snart er slutt på denne praksisen.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.