Tre sudanesere er pågrepet av britisk politi i forbindelse med at fem migranter druknet da de forsøkte å krysse Den engelske kanal.

Britenes statsminister Rishi Sunak har fått gjennomslag i Parlamentet for sin Rwanda-plan, og samtidig drukner fem migranter på vei mot den engelske kysten. En av de druknede skal være en jente på kun syv år.

De fem omkom da det tirsdag brøt ut panikk på en overfylt båt med 112 mennesker mens den var på vei fra Frankrike til Storbritannia. 50 personer ble plukket opp av redningsmannskap, mens andre insisterte på å bli værende på båten fast bestemt på å nå Storbritannia. (NTB-Reuters)

AP skriver at det franske sjøforsvaret reddet 49 mennesker, mens 58 krevde å få fortsette ferden mot England. Med litt vilje kunne selvsagt resten av migrantene ha vært stanset, men en slik vilje er ikke-eksisterende i et Europa i fritt forfall.

Tirsdag kveld pågrep britisk politi tre unge menn i alderen 19–22 år. To av dem er fra Sudan, mens den tredje er fra Sør-Sudan. De er ifølge britisk politi mistenkt for å ha tilrettelagt for ulovlig innvandring til Storbritannia og for ulovlig innreise til Storbritannia.

Tidligere på dagen vedtok det britiske parlamentet en lov som åpner for at asylsøkere som ankommer Storbritannia uten visum, skal kunne sendes til Rwanda.

Antallet illegale båtmigranter som ankommer den engelske kysten fra områdene rundt Calais har eksplodert siden britene stemte for Brexit i 2016. Fra 2018 til 2022 steg antall båtmigranter fra 299 til 45.774.

En av de viktigste årsakene til at Brexit ble en realitet, var nettopp britenes ønske om å redusere migrasjonen til landet.

Dette har dog vært totalt mislykket. Av alle båtmigrantene er det i stor grad folk fra Albania som sendes tilbake til hjemlandet.

Les også:

Sunak lover nok en gang å sende båtmigranter til Rwanda

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.