Migranter som ankommer Storbritannia i småbåter vil ikke få anledning til å søke asyl og nektes å returnere etter at de er sendt ut – i henhold til regjeringens planlagte, nye immigrasjonslover.

Vil omgå menneskerettighetskonvensjonen

Statsministeren har gjort båtankomster til en hovedprioritering etter at antallet migranter som ankommer sydkysten av England passerte 45.000 ifjor – noe som er opp 500 prosent de siste to årene.

Sunak lovet søndag å stanse kanalkrysninger med lover som er designet med henblikk på å omgå den europeiske menneskerettighetskonvensjon, skriver Reuters. Han vil ha en lov som ugyldiggjør alle asylsøknader fremsatt av kanal-migranter, men regjeringen er forberedt på juridiske utfordringer:

– Vi er klar for kampen, jeg ville ikke stått her hvis vi ikke var det – men vi skal vinne. Den som tar seg ulovlig inn i Storbritannia får ikke lov til å bli her, sa han på en pressekonferanse.

Det holder nu

Innenriksminister Suella Braverman tilføyde at nu er det nok: 

– Nok er nok. Det britiske folk ønsker å få løst dette problemet. De er lei av tøffe fraser og null handling. Vi må stoppe båtene.

Innenriksministeren forventes å sende småbåtankomne til Rwanda eller et «trygt tredjeland» så snart det er «rimelig praktisk mulig». Alle som tar seg inn i Storbritannia via Kanalen vil bli nektet å søke asyl og deporteres enten til hjemlandet eller til såkalt trygge tredjeland. Loven skal fremlegges førstkommende tirsdag.

Får aldri komme tilbake

De nye lovene forventes også å forby personer som har ankommet Storbritannia via småbåter, å returnere etter at de er sendt ut. De får heller ikke anledning til å søke asyl mens de er i Storbritannia.

Rishi Sunak: – Fornuftig å sende ulovlige migranter til Rwanda

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.