Erkebiskopen av Canterbury,  Justin Welby. Foto: Andrew Milligan/Pool via AP, File

Erkebiskopen av Canterbury, som leder Den engelske kirke, fordømte onsdag et forslag som vil stanse ulovlige migranters muligheter til å søke asyl i Storbritannia.

Også i Storbritannia ifører kirken seg en politisk korrekt kappe, og stiller seg på ulovlige asylsøkeres side mot myndighetene.

Leder Den engelske kirke, erkebiskop Justin Welby av Canterbury,  uttalte seg om forslaget om å hindre ulovlige asylsøkere å søke asyl i Storbritannia.

NTB-AP melder om saken.

Welby tok i bruk sterke ord, og kalte det «isolasjonistisk, moralsk uakseptabelt og politisk upraktisk».

Det er sjelden erkebiskopen holder slike politisk orienterte innlegg fra talerstolen i Overhuset, der han er medlem.

Videre kalte Welby forslaget en kortsiktig løsning som kunne yte stor skade på Storbritannias internasjonale navn og rykte.

Forslaget fra den konservative britiske regjeringen vil forby asylsøknader fra alle som kommer til Storbritannia på ulovlig vis.

Grunnen tila t forslaget kommer, er den massive innvandringen Storbritannia nå opplever i form av migranter som ankommer per båt fra Frankrike. Dette er i stor grad personer (mest unge menn) fra land i den tredje verden, og som Storbritannia nå ønsker å begrense tilstrømningen av.

Videre innebærer forslaget at slike migranter må uttransporteres til hjemlandet eller det som myndighetene definerer som et trygt tredjeland, for eksempel Rwanda.

De vil dessuten bli utvist fra Storbritannia på livstid.

Også FN har kommet med skarp kritikk av forslaget. Underhuset stemte det gjennom i april, men det møter sterk motstand i Overhuset. Overhuset kan imidlertid ikke blokkere forslaget, kun endre det.

– Vi kan naturligvis ikke ta imot alle, og det bør vi ikke heller. Dette lovforslaget har ingen sans for den langsiktige og globale utfordringen verden står overfor. Dette landet bør lede an internasjonalt, ikke skille seg ut, sa Welby.

Erkebiskopen la ikke frem nye tanker om hvordan han og kirken ser for seg å huse, bespise og etter hvert forsøke å integrere stadig nye tusener av menn fra land i Afrika og Asia.

Mange vil mene at det er enkelt å fremstå som en godhetens apostel, så lenge andre tar regningen for det.

Les også: 

Migrantene strømmer inn i Storbritannia: 700 krysset kanalen på én og samme dag

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.