Lørdag krysset 872 migranter i 15 farkoster Den engelske kanal. Det er døgnrekord for i år.

Dette opplyser britiske myndigheter.

Den forrige rekorden for året var fra 10. august, da 756 migranter la ut på den farefulle ferden over en av verdens travleste skipsleder. Mange båter kantrer, og titalls migranter har druknet i Kanalen det siste tiåret

Hittil i år har over 21.000 migranter kommet sjøveien til det sørøstlige England. Det er færre enn på samme tid i fjor, men fortsatt en politisk og en praktisk utfordring for den britiske regjeringen.

Britenes statsminister Rishi Sunak har lovet å stanse båtene med illegale migranter, men ser ikke til å lykkes. Flere tidligere konservative regjeringer har også lovet strengere grensekontroll. Men det har blitt mye prat og resultatene har pekt i motsatt retning.

Blant annet har man forsøkt å inngå en asylavtale med Rwanda, slik at alle som kommer med båt og ønsker å søke asyl i Storbritannia vil bli sendt til Twanda mens asylsøknaden behandles.

Det har også blitt foreslått å sende asylsøkere til øya Ascension, som ligger i Stillehavet. Sunak er også oppfordret til å stanse båtene fysisk i Den engelske kanal.

Et problem for Sunak er at både flygere i Royal Air Force og offiserer i marine og kystvakt nekter å bidra til å stanse migrantene, eller transportere dem til Ascension.

Les også:

Sunak blir oppfordret til å stanse båtene i kanalen fysisk

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.