EU-kommissær Ylva Johansson besøkte Marokko tirsdag, for å forhandle fram en visumordning, samt en returavtale for illegale migranter. Foto:  Virginia Mayo / AP Photo / NTB 

– EU trenger migrasjon. Vi er et aldrende samfunn, vi trenger migranter, men europeiske borgere er litt redde for uregelmessige ankomster, sa EU-kommissær Ylva Johansson under et besøk i Marokko tirsdag.

Hensikten med besøket var å utarbeide en visumordning for marokkanske statsborgere, samt en returavtale for illegale migranter.

Det store trykket av ulovlige migranter fra Vest-Afrika har satt Gran Canaria under stor press. I 2020 har det vært en tidobling i antall migranter som har tatt seg til Kanariøyene.

– Det er en akutt situasjon på Kanariøyene nå. Halvparten av migrantene synes å være marokkanske statsborgere, sa Johansson og la til at hun mener Marokko og EU kan utarbeide et gjensidig fordelaktig samarbeid.

Siden 2018 har EU brukt 343 millioner euro på migrasjonsstyring i Marokko. Midlene inkluderer utdanningsprogrammer og polititrening.

EU wants to improve migration cooperation with Morocco

 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.