AP Photo/Frank Augstein, Pool/NTB

Britiske fastleger som ikke har nok covid-vaksine til sine pasienter over 80 år, har i et brev fra det britiske helsevesenet NHS blitt fortalt at de skal prioritere eldre fra minoritetsbefolkningene samt dem som har alvorlige helseproblemer.

Utsnitt av brevet:

 

Førstkommende tirsdag starter det britiske massevaksineringsprogrammet første fase fra 280 forskjellige klinikker som holdes åpne kl. 8–20 hver dag. Alle pasientene vil bli kontaktet på forhånd for å få tildelt time.

Det var få fra minoritetsgruppene som meldte seg til testing av vaksinene, skrev BBC i oktober.  Av de 270.000 som ble rekruttert, var det kun 7 % som tilhørte andre etniske grupper. NHS måtte ut med egne appeller for å få med flere fra disse gruppene.

The Times

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.