Over 250 pasienter kan ha dødd ukentlig i England i fjor som følge av ressursmangel i akutthelsetjenesten, ifølge en studie.

NTB melder om saken.

Forskere ved Royal College of Emergency Medicine har funnet ut at én pasient dør unødig for hver 72. pasient som må vente mellom åtte og tolv timer i akuttmottaket. Det innebærer at 250 pasienter kan ha dødd som følge av lang ventetid ukentlig i 2023, skriver Sky News.

Det statlige helsevesenet NHS’ gjenopprettingsplan fastsatte i mars et mål om at 76 % av pasientene på akuttmottaket skal legges inn, overføres eller skrives ut innen fire timer.

I februar var det 44.417 personer som ventet mer enn 12 timer på akuttmottaket – fra beslutning om innleggelse til faktisk innleggelse.

Hvis anslaget om 250 ekstra dødsfall per uke stemmer, så dreier det seg om 13.000 unødvendige dødsfall i løpet av et år.

NHS er i full krise, og har lenge vært rammet av streiker og omdiskutert ledelse. I 2021 satset det statlige helsevesenet på å indoktrinere helsepersonell i kritisk raseteori. Nå nærmer det seg full kollaps i den offentlige helsesektoren, og selv folk med hjerteinfarkt blir liggende og vente på behandling.

Les også:

Full kollaps i britisk helsevesen, folk med hjerteinfarkt må vente på hjelp i halvannen time

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.