St. Olavs hospital i Trondheim er i gul beredskap, melder sykehuset i pressemelding onsdag kveld. Sykehuset har hatt rekordstor pågang siden mai.

Den høye tilstrømningen av pasienter gjør at sykehuset må utsette operasjoner som kan vente.

Ifølge pressemeldingen har sykehuset betydelige kapasitetsutfordringer og må opprette ekstraordinære sengeplasser for å ta imot flere pasienter. Det betyr at pasienter kan legges i korridorer og må dele enerom.

– Dette er en svært krevende situasjon ved inngangen til sommerferien. Når vi ikke får skrevet ut ferdigbehandlede pasienter, medfører det at sengepostene er fulle, og akutt syke pasienter som kommer til akuttmottaket blir værende der for lenge. Dette utfordrer pasientsikkerheten og medfører at vi må avlaste situasjonen med en rekke ekstraordinære tiltak, sier sier sykehusdirektør Grethe Aasved.

Også i mai 2022 slo sykehuset alarm over sprengt kapasitet, da akuttmottaket tok imot omkring dobbelt så mange pasienter normalt.

– Vanligvis har vi 30–35 pasienter som er i akuttmottaket samtidig på ettermiddagen. I det siste har vi opplevd flere dager med over 60 pasienter, sa Lars Erik Laugsand, assisterende klinikksjef ved klinikk for akutt- og mottaksmedisin ved St. Olavs hospital, til Adresseavisen i mai.

St Olavs hospital meldte i mai at sykehuset samtidig hadde rekordmange utskrivningsklare pasienter, det er også tilfellet nå:

– Dette er en svært krevende situasjon ved inngangen til sommerferien. Når vi ikke får skrevet ut ferdigbehandlede pasienter, medfører det at sengepostene er fulle, og akutt syke pasienter som kommer til akuttmottaket, blir værende der for lenge, sier sykehusdirektør Grethe Aasved.

Som følge av de store kapasitetsutfordringene ser St Olavs hospital seg nødt til å utsette operasjoner og innleggelser som, etter en medisinsk faglig vurdering, kan vente.

Adresseavisen og NTB trekker fram at sykehuset har 30 innlagte koronapasienter og at de ivaretar 6 pasienter fra Ukraina, et antall som tilsvarer en normal dag i akuttmottaket.

Document har gjentatte ganger kontaktet Akershus Universitetssykehus for å undersøke kapasiteten deres, men sykehuset svarer ikke.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.