Den siste tiden har St. Olavs i Trondheim vært nødt til å heve beredskapen som følge av rekordstor pågang av pasienter. Ledelsen er bekymret over trykket.

– Vanligvis har vi 30–35 pasienter som er i akuttmottaket samtidig på ettermiddagen. I det siste har vi opplevd flere dager med over 60 pasienter, sier Lars Erik Laugsand, assisterende klinikksjef ved klinikk for akutt- og mottaksmedisin ved St. Olavs hospital, til Adresseavisen.

Det er akutten som i første rekke rammes av den vanskelige situasjonen og som flere dager den siste uken har vært nødt til å øke bemanningen. Samtidig har sykehuset rekordmange utskrivningsklare pasienter

– Med den økte pågangen vi nå ser, er det større fare for at det skjer uheldige hendelser og avvik, påpeker Laugsand.

Trondheim kommune tok nylig i bruk det nye journalsystemet Helseplattformen. Styret ved St. Olav valgte å utsette innføringen til etter sommeren i frykt for redusert kapasiteten ved sykehuset i innkjøringsfasen, skriver Adresseavisen.

Etter oppstarten med det nye systemet har det vært problemer med elektroniske meldinger mellom sykehus og kommunen.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.