Kirurgisk inngrep på operasjonsstue på St. Olavs Hospital i Trondheim. Leger og sykepleiere i dyp konsentrasjon. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Flere pasienter som har hatt timeavtale på St. Olavs hospital i Trondheim har løyet om at de er i koronakarantene. Sykehusdirektøren er rystet.

Pasienter og besøkende som har timeavtale på sykehuset må fylle ut et skjema der de blant annet må svare på om de har hatt nærkontakt med en smittet, og om de har hatt symptomer de siste to ukene.

Sykehuset har avdekket at flere som skulle ha vært i karantene har løyet på skjemaet og møtt opp til timeavtale, ifølge Adresseavisen.

– Jeg er jo rystet. Dette setter andre pasienter i livsfare, og de utsetter også ansatte for fare. I pandemien er vi også helt avhengige av god beredskap og ansatte på jobb, sier administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital til Dagbladet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.