Bård Hoksrud (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Etter nye avsløringer av feil i Helseplattformen ved St. Olavs hospital, ber FrP helseministeren ta grep. FrP bruker ord som «kaos» og «svekket tillit».

Den nye Helseplattformen ved St. Olavs hospital har skapt bruduljer. FrP mener det trenges en grundig opprydding, og at helseminister Ingvild Kjerkhol (Ap) har ansvaret.

St. Olavs hospital i Trondheim opplyser at over 16.000 elektroniske brev som er sendt de siste månedene, ikke er kommet fram til pasienter og fastleger. Det skyldes en systemfeil i Helseplattformen.

– Nå har helseministeren sittet altfor lenge på sidelinjen og sett på kaoset som foregår med Helseplattformen. Nå venter jeg at Kjerkol tar ansvaret hun er satt til å ha og sørger for at det blir kontroll og sikkerhet ved St. Olavs hospital, sier Frps helsepolitiker Bård Hoksrud.

Han fortsetter sin kritikk, og mener pasientene har krav på noe bedre enn det som nå leveres:

– Det er svært alvorlig at det gang på gang skjer hendelser som går utover pasientsikkerheten i Midt-Norge. Dette er med på å svekke tilliten til helsevesenet. I Norge skal pasienter være sikre på at de får trygg behandling og oppfølgning. Slik situasjonen er nå, er det tydelig at pasientsikkerheten ikke er ivaretatt, sier han.

Hoksrud sier at FrP kommer til å fortsette å borre i saken i Stortinget.

Les også: 

Bård Hoksrud vil bli nestleder i FrP

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.