Bård Hoksrud (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud ønsker å bli nestleder i partiet, etter at Ketil Solvik-Olsen har frasagt seg gjenvalg. – En veldig spennende oppgave, sier Hoksrud.

Onsdag ble det kjent at FrP-nestleder Ketil Solvik-Olsen vil ha en pause fra politiske verv og stiller ikke til gjenvalg. Spørsmålet om en alternativ kandidat melder seg umiddelbart, og Bård Hoksrud er raskt på banen:

– Jeg har alltid stilt meg til disposisjon når partiet har spurt meg. Nå skal valgkomiteen og partiorganisasjonen gjøre jobben sin, men dersom jeg får forespørselen, er det så klart en veldig spennende oppgave, sier Hoksrud til NRK.

NTB melder om saken.

Partiet skal velge en ny nestleder på landsmøtet i slutten av april. Partileder Sylvi Listhaug står ikke på valg og vil fortsette som partileder.

Partiets andre nestleder, Terje Søviknes, har sagt at han ønsker gjenvalg.

Stortingsrepresentant Hoksrud er i dag partiets helsepolitiske talsperson, og ser seg nå altså klar til å ta et steg opp i organisasjonen..

Verken Solvik-Olsen eller Søviknes er valgt inn på Stortinget, i motsetning til Bård Hoksrud.

Ifølge Hoksrud er det flere i partiet som har etterlyst en nestleder som er på Stortinget, og han mener det bør tale i hans favør.

– Det får være opp til partiet, men flere har jo etterlyst det, sier han.

I siste stortingsvalg, i 2021, fikk FrP 11,6 prosent av stemmene, hvilket var en tilbakegang på 3,6 prosentpoeng fra valget i 2017.  På de seneste meningsmålingene har FrP ligget og vaket på omtrent de samme nivåer som sist valgresultat, men har tidvis vært oppe rundt 15 prosent.

På en måling fra Opinion for ABC Nyheter og Altinget, offentliggjort tidligere i dag, får partiet 13,6 prosent, opp 1 prosent siden forrige måling foretatt av de samme. Se sak under:

Les også: 

Ny måling: Ap halvparten av Høyre

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.