Hans Andreas Limi valgt til ny nestleder på FrPs landsmøte 2023. Partileder Sylvi Listhaug t.h. gratulerer Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Til stående applaus ble Hans Andreas Limi valgt til nestleder i Fremskrittspartiet på landsmøtet søndag, uten motkandidater.

Hans Andreas  Limi ble som ventet valgt til ny nestleder i FrP, ved akklamasjon i saken. Limi overtar etter Ketil Solvik-Olsen, som ikke ønsket gjenvalg fordi han vil bruke mer tid med familien.

Valgkomiteen hadde innstilt Limi til vervet, og det var ingen motkandidater. Tidligere i vår var både Erlend Wiborg og Bård Hoksrud kandidater, men til slutt var det ingen av dem som stilte opp mot Limi.

NTB melder om saken.

Traust og trygt valg 

Hans Andreas  Limi ses på som et traust og stødig valg for partiet. Han har lang fartstid i FrP, har væt med på opp- og nedturer og har blant annet vært parlamentarisk leder. I flere år har han vært Frps finanspolitiske talsmann.

På den annen side bringer han ikke inn noe nytt og uventet, og mange vil stille spørsmål ved hans evne til å gi partiet et friskt vindpust i seilene.

Limi selv tok valget med et smil:

– Kjære landsmøte. Dere må jo velge meg for dere har ikke andre kandidater, sa Limi med et glimt i øyet da han talte til partifellene før valget.

Veteran i politikken

Limi viste til at bringer med seg erfaring og kunnskap fra mange år i politikken og også fra næringslivet. Men han hevder samtidig at han skal bidra til fornyelse.

–Jeg trøster meg med at Joe Biden er 80, Donald Trump 76 og Carl sitter fortsatt på Stortinget. Så jeg har litt å gå på, sa 62-åringen, og fortsatte sin lett spøkefulle tone.

Han la vekt på kampen for frihet som en kjerneverdi Frp må fortsette å jobbe for.

– Kampen for frihet er enda viktigere i dag enn for 50 år siden. Vi har en regjering som tar Norge i helt feil retning, sa Limi.

Han mener Frp tidvis har opplevd å bli utskjelt og latterliggjort, men at partiet har banet vei for nye løsninger og andre partier har kommet etter.

Søviknes gjenvalgt

Frps andre nestleder, Terje Søviknes, ble gjenvalgt ved akklamasjon. Søviknes har etablert et sterkt ståsted i partiet gjennom sitt virke i lokalmiljøet i Os, men har også fartstid som statsråd.

Hans posisjon synes per i dag ikke nevneverdig svekket av den såkalte Søviknes-saken fra 2001, der han måtte gå som nestleder i partiet grunnet en affære med en ung kvinne i partiet på en fest. Mediene blåste på nytt liv i saken i 2018, men stormen ser nå ut til å ha lagt seg for godt.

– Jeg har hatt gleden og kanskje kunststykket av å være nestleder under både Carl, Siv og Sylvi. Nå stiller jeg igjen for to nye år, sa Søviknes.

De øvrige medlemmene i sentralstyret ble også gjenvalgt. Det kom inn to nye varamedlemmer: Håkon Lykkebø Strand og Steinar Rørvik.

Partileder Sylvi Listhaug er ikke på valg i år. Mange venter fortsatt på at hun skal klare å bringe partiet tilbake til gamle høyder, med oppslutning tett oppunder 20-tallet.

Les også:

Erlend Wiborg trekker seg som nestleder­kandidat i FrP – peker på Limi

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.