Kjetil Solvik-Olsen er slett ikke ferdig på riksplan i politikken. Først vil han inn på Stortinget igjen og nå sier Terje Søviknes at han stiller plassen som nestleder til disposisjon. Det er som å erklære at banen er klar til å etterfølge Siv Jensen.

Det er ikke konspirativt å tenke at Siv Jensen er med på notene. Solvik Olsen ligger tett opp til hennes egen sentrumkurs.

Det betyr at den nasjonalkonservative fløyen, anført av Christian Tybing-Gjedde, overkjøres. Spørsmålet er hvordan den vil reagere.

Nestleder Terje Søviknes i Frp kommer ikke til å stå i veien for Ketil Solvik-Olsen dersom han ønsker å få tilbake posisjonen han hadde før han flyttet til USA.

– Hvis han ønsker det, trer jeg til side. Selvfølgelig finnes det andre gode kandidater, men han har vært veldig tydelig på sine ambisjoner, og partiet trenger en Ketil Solvik-Olsen i storform, sier Søviknes til Aftenbladet.

Søviknes ble valgt som andre nestleder i 2019 da Solvik-Olsen ikke stilte til gjenvalg som følge av at han valgte å bli et år til i USA der han hadde vært med familien siden 2018.

18. juli kom imidlertid Solvik-Olsen tilbake i Norge.

– Jeg gikk inn da Ketil dro til USA i 2018. Da sto vi foran et kommunevalg. Da var det veldig naturlig at partiet fant en nestleder med en base i kommunepolitikken, sier Søviknes.

Søviknes var ordfører i gamle Os kommune i Hordaland mellom 1999 og 2019, kun avbrutt av to perioder som statsråd.

Frp velger ny nestleder på landsmøtet neste år.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.