Siv Jensen ble lørdag gjenvalgt som Fremskrittspartiets leder for to nye år. Foto: Berit Roald / NTB

Siv Jensen erkjente at motivasjonen dalte under koronautbruddet i vår, da hun som ventet ble gjenvalgt som FrP-leder på partiets landsmøte lørdag.

Å være partileder krever at man står oppreist både i motvind og medvind, understreket Jensen rett før hun ble valgt. Det var under hennes ledelse at FrP for første gang gikk inn i regjering i 2013.

– Jeg har stått oppreist og forsvart regjeringsbeslutninger, også de jeg har vært uenig i, sa hun.

– Vi har bevist styringsevne, men vi har også bevist at regjeringsdeltakelse for oss er et virkemiddel, ikke et mål i seg selv.

Siv Jensen har vært FrP-leder siden våren 2006. Hun var finansminister i hele perioden FrP satt i regjering, fra høsten 2013 og fram til januar i år. Jensen ble etter partiets regjeringsexit FrPs parlamentariske leder på Stortinget.

Motivasjonssvikt

Jensen understreket også at hun mistet motivasjonen da koronapandemien rammet Norge i vår og det ble umulig å reise rundt i landet for å drive politisk arbeid.

– For første gang i mitt politiske liv har jeg hatt en mindre motivasjon. Men det skyldtes ikke at jeg var lei av dere, men at jeg savnet dere, sa hun.

– I det øyeblikket vi kunne gjenoppta normal politisk virksomhet og jeg kunne begynne å reise land og strand rundt og møte dere igjen, ha medlemsmøter, ha partiaktiviteter, kjente jeg: Herregud, dette er helt fantastisk.

Solvik-Olsen gjør comeback

I tillegg til partilederen var tre sentralstyremedlemmer på valg på årets koronautsatte og nedskalerte landsmøte. Ketil Solvik-Olsen (Rogaland), Ronny Berg (Finnmark) og Jon Engen-Helgheim (Viken) ble valgt inn i sentralstyret.

– Det er ingen grunn til å ha noe annet mål for vårt parti enn at vi skal være størst i Norge, og at vi skal ha statsministeren, sa Solvik-Olsen rett før han formelt ble valgt.

Rogalendingen gjør dermed comeback i FrP-ledelsen og rikspolitikken. Han var i en årrekke både nestleder og samferdselsminister for FrP i regjeringen, før han flyttet til USA høsten 2018. Solvik-Olsen er samtidig innstilt til sikker plass på stortingslisten til Rogaland FrP.

Ingen av de to nestlederne Sylvi Listhaug og Terje Søviknes var på valg lørdag.

 

Kjøp Klanen her!

 

 Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.