Carl I Hagen på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er uaktuelt å ta imot flere flyktninger til Norge neste år, sier Carl I Hagen i et sommerintervju med Dagbladet. Under visse forutsetninger ønsker Hagen nå å la seg nominere til tredjeplass på Oslo Frps liste til neste års Stortingsvalg,

– Det er under forutsetning av at Siv Jensen blir gjenvalgt som partileder. Jeg er helt enig i at partilederen skal stå øverst på lista. Det er landsmøtet som skal få velge partileder. Alt tyder på at Siv Jensen blir gjenvalgt, og det er hittil ingen motkandidat, men man skal ikke si «Siv Jensen», men «partilederen» på topp, sier Hagen, og understreker at det er nominasjonsmøtet i Oslo som avgjør sammensetningen av lista.

Carl I Hagen har derfor trukket seg som leder av nominasjonskomiteen i Oslo Frp, men han er fortsatt vararepresentant til Stortinget. I tilfelle forfall for noen av de faste valgte i Oslo, varsler han full kamp mot regjeringen Solbergs politikk.

– Før det i det hele tatt er tale om å gå i forhandlinger om budsjettet i høst, må vi ha skikkelig gjennomslag for politiske saker. Det er uaktuelt å ta imot flere flyktninger til Norge neste år, sier 76-åringen.

– Null kvoteflyktninger?

– Ja, null kvoteflyktninger. Kostnadene ved vår flyktningpolitikk er blitt altfor høy, med store problemer. Så må vi få en skikkelig profil på skattelettelsene, sier Hagen, som også krever en «dramatisk reduksjon» i bistanden og stans i alle vindmølleprosjekter.

– Så mener jeg Frp mye mer aktivt må bekjempe klimahysteriet, ikke ha som målsetting å redusere den livgivende gassen CO2, sier Hagen – og konkluderer:

– Jeg kan vanskelig se at kravene Frp bør stille, kan innfris av regjeringen. Da blir det spennende å se hva regjeringen gjør.

Carl I Hagen er ikke borte fra norsk politikk, og hans ordvalg indikerer at siste ord heller ikke er sagt innad i Fremskrittspartiet.

Carl I. Hagen vil gjøre comeback

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.