Tidligere partileder i FrP, Carl I. Hagen, var gjest på fylkesårsmøtet i Oslo FrP 29. februar i år. Foto: Geir Furuseth

– Man legger vel ikke ned et fylkeslag fordi en tillitsvalgt, i dette tilfelle Geir Ugland Jacobsen, ytrer sin klare politiske mening, sier Fremskrittspartiets politiske nestor og tidligere formann, Carl I. Hagen, til document.no.

Hagen svarer her direkte på kritikken fra enkeltstående lokallag og fylkeslag, formidlet via NTB.

Diskusjonen har ført til at flere av FrPs lokallag har bedt sentralstyret om å legge ned Oslo FrP.

– Når Oslo FrP utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo FrP til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i et opprop som blant andre fylkeslederne i Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Viken og Trøndelag skal ha stilt seg bak. (NTB)

Hagen er både forbauset og fortørnet over de voldsomme reaksjonene som har kommet etter at Ugland Jacobsen før helgen ga et intervju til Finansavisen.

I et intervju med Finansavisen i helgen ga Ugland Jacobsen uttrykk for at det ikke skulle ligge noen automatikk i at partileder Siv Jensen vil bli innstilt på førsteplass på Oslo FrPs liste til stortingsvalget neste år. Jensen beskrev senere utspillet som «ikke akseptabelt».(NTB)

I en kommentar til Nettavisen, tidligere på tirsdag, avdramatiserte Hagen uenighetene i partiet ved å vise til sin egen tid som partileder, og til lederkampen i Venstre.

– Jeg var heller ikke fredet i min tid som leder, det må være lov å diskutere hvem som skal lede partiet. Bare se på Venstre, fortsetter han. (Nettavisen)

Nettavisen har som vanlig i slike saker en uhøytidelig meningsmåling innbakt i sin sak. Der spørres leserne om hvem de foretrekker som førstekandidat for FrP i Oslo ved neste års stortingsvalg. I skrivende stund har 2601 lesere avgitt sin stemme. Siv Jensen topper, men hun har ikke noe absolutt flertall på denne målingen.

Skjermdump fra Nettavisen, 30.06.20

Les også: 

 

Savner du sterke meninger og lederskap i politikken? Les Document! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.