Siv Jensen og Carl I. Hagen på Frp sitt landsmøte på Gardermoen den 3. mai 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Frp-nestor Carl I. Hagen synes partileder Siv Jensen overreagerer når hun kaller det uakseptabelt at Oslo Frps leder Geir Ugland-Jacobsen lufter tanken om at Jensen ikke nødvendigvis vil bli nominert øverst på valglisten til Stortinget neste år.

Til Nettavisen sier Hagen at dette er drøyt av partilederen.

– Det gjør meg veldig forundret. Geir Ugland-Jacobsen har kun stilt ett spørsmål, så dette synes jeg er ganske drøyt av Siv, sier Hagen til Nettavisen.

– Jeg var heller ikke fredet i min tid som leder, det må være lov å diskutere hvem som skal lede partiet. Bare se på Venstre, fortsetter han.

Oslo Frp bestemmer selv hvem det nominerer til stortingsplass, konkluderer Hagen, som avfeier at det er noe alternativ å legge ned lokallaget i hovedstaden:

– Vi må kunne ha en åpen debatt i partiet, uten at noen skal ta til orde for å legge ned hele fylkespartiet! Dessuten – hvilket fylke skal Siv stille for hvis Oslo Frp ikke kan stille liste fordi fylkespartiet ikke lenger eksisterer og således ikke kan stille liste, spør han.

Splittelsen mellom den liberale og konservative fløyen i Frp blir stadig klarere. Hagen og Jensen står på hver sin side i det som ligger an til å bli en hard kamp internt i partiet.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.