Siv Jensen (Frp) som finansminister møter pressen etter fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Nyvalgt leder i Oslo Frp, Geir Ugland-Jacobsen, uttalte til Finansavisen i helgen at han er usikker på om Siv Jensen vil stå øverst på Oslo-listen neste år.

Ugland-Jacobsen ønsker at partiet skal bevege seg i en mer patriotisk retning, der nordmenn og norske interesser settes først. Han ønsker konkurranse om førsteplassen.

Siv Jensen sier følgende til NRK mandag formiddag om utspillet:

– Dette er en liten gruppering i Oslo, som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt. Det er jo selvfølgelig ikke akseptabelt. (…) Det er sånn at når Fremskrittspartiets landsmøte vedtar politikk, strategi og partiledelse så er det noe man forventer at hele partiet slutter opp om og legger til grunn, sier Jensen.

Hun sier at hun fortsatt har bred støtte som partileder i partiet.

– Så registrerer jeg at det er en liten krets i Oslo som ser ting litt annerledes. Men det er klare forventninger både fra meg og fra resten av partiet om at de innordner seg i rekkene.

Siv Jensen avviser at Frp skal gå i en mer patriotisk retning, men holde seg til den liberalistiske partiarven:

– Nei, jeg enig i at Fremskrittspartiet skal være et liberalistisk folkeparti som skal fortsette å kjempe for enkeltmenneskers interesser og ivareta nasjonens interesser på en best mulig måte.

 


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.