Carl I. Hagen på FrPs landsmøte 2019 på Gardermoen. Foto: Lise Åserud / NTB.

Det ser ikke ut til å bli noen stortingsplass fra Oslo for parti-nestor Carl I. Hagen. Oslo Frp har lagt fram sitt forslag til nominasjonsliste til stortingsvalget, uten at Hagen er med.

NTB melder at listeforslaget har Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen på førsteplassen, Christian Tybring-Gjedde på plass nummer to og Aina Stenersen på plass nummer tre.

Dermed vrakes Carl I. Hagen, som tidligere har signalisert at han vil stille til kampvotering mot Stenersen om tredjeplassen.

Det er velkjent at Hagen representerer en «nasjonalkonservativ» side i partiet, en side som tydelig er skjøvet ut i kulden av partiledelsen ved Siv Jensen, Sylvi Listhaug og andre.

I Oslo FrP har det vært tendenser til «utrenskning» av tillitsvalgte med meninger som ikke faller i smak hos den sentrale partiledelsen. Fylkesleder Geir Ugland Jacobsen ble ekskludert av partiet i høst,  noe som har skapt til dels dårlig intern stemning i hele partiorganisasjonen. Document har tidligere omtalt dette blant annet her

Blant dem som har valgt å forlate FrP i kjølvannet av dette, er den profilerte Kent Andersen. Han er nå sammen med Geir Ugland Jacobsen sentral i en revitalisering av det mer nasjonalkonservativt orienterte partiet Demokratene.

Men det er fortsatt håp om at Hagen skal bli å finne på Stortinget for FrP fra høsten av. Han er fra før nominert på førsteplass i Oppland, og har en mulighet der.

Det kan også bli aktuelt for Hagen å vinne en plass i Oslo gjennom den omtalte kampvoteringen mot Aina Stenersen. Nominasjonsmøtet i Oslo Frp, som skal avholdes 13. mars.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi setter pris på din støtte: 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.