Aina Stenersen deltar på nominasjonsmøte til Oslo Frp på partikontoret til FrP i 2016 Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I mars er det nominasjonsmøte i Oslo Frp, og partiveteran Carl I. Hagen har varslet kamp om tredjeplassen. Denne gangen får han nettopp det.

I år som for fire år siden har nominasjonskomiteen foreslått Aina Stenersen på tredjeplass på Oslo Frps liste for høstens stortingsvalg.

Da varslet Carl I. Hagen kampvotering om tredjeplassen, noe som førte til at Stenersen trakk seg. Men det kommer ikke til å skje i år, sier Stenersen til Dagbladet.

– Jeg er beæret over tilliten fra nominasjonskomiteen. Jeg er klar til valgkamp. Denne gangen trekker jeg meg ikke, sier hun.

For fire år siden fikk Hagen plassen og ble valgt inn som første vara på Stortinget fra Oslo Frp. Denne gangen mener Stenersen at situasjonen er annerledes.

– Frp var i regjering, og jeg ville ikke være den som bidro til personkamp framfor partipolitikk. I tillegg var Carl på slutten av åtte år som gruppeleder i bystyregruppa, sier hun.

Stenersen sier samtidig at oppryddingen i Oslo-partiet var nødvendig, og at alle i partiet nå drar i samme retning.

Nominasjonsmøtet i Oslo Frp skal holdes 13. mars. Carl I. Hagen er fra før nominert på førsteplass på Oppland Frps stortingsvalgliste.

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.