Jon Engen-Helgheim (FrP). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Jon Helgheim ble til manges overraskelse vraket på Viken FrPs stortingsliste, i det som kunne minne om et kupp. Nå er han plutselig aktuell som kandidat fra Oslo.

Det er NRK som sent fredag kveld melder at FrPs profilerte stortingsrepresentant Jon Engen Helgheim nå spilles offisielt inn som kandidat på Oslo FrPs liste til høstens stortingsvalg.

Etter at Siv Jensen brått trakk seg som partileder i FrP og førstekandidat til partiets Oslo-liste, ble det rom for en del rokeringer nettopp i Oslo FrP.

NRK omtaler prosessen i partiet i Oslo:

I slutten av januar la Oslo FrP fram sitt endelige forslag til nominasjonsliste. Der sto Jensen på topp, foran Tybring-Gjedde og Aina Stenersen på de neste plassene.

FrP-nestor Carl I. Hagen signaliserte at han ville stille til kampvotering mot Stenersen om tredjeplassen. Men med Jensen ute må listen snekres sammen på nytt.

Her kan det nå bli en åpning for Jon Helgheim, som i dag sitter på Stortinget for Viken FrP.

Det er ifølge NRK lokallaget Gamle Oslo FrP som vil foreslå Helgheim på listen. NRK skriver:

– Etter de endringene som har vært og i og med at jeg i forrige nominasjonsrunde spilte inn Carl og snakket med Jon da, finner jeg det riktig å foreslå Christian, Jon og Carl på de tre øverste plassene, sier Sigurd Fredeng, leder i Gamle Oslo FrP.

Om Helgheim sier han:

– Han er en utrolig dyktig politiker. Han trekker en del velgere og er et veldig kjent ansikt i mediene og dermed ute blant det norske folk. Da vet man hva man gjør. Det er rene ord for pengene.

Han foreslår dermed stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, FrP-nestor Carl I. Hagen og Jon Helgheim til Oslo-listen.

– Jeg har ikke sagt noe om rekkefølgen, sier Fredeng til NRK sent fredag kveld.

Det er dermed uklart hvor på listen Helgheim eventuelt vil havne, partiet vil trolig slite med å få inn to kandidater fra Oslo, kanskje blir det bare bare én.

Flere kilder bekrefter ifølge NRK at det jobbes for at Helgheim skal stå på andreplass på Oslo-listen.

Samtidig nevnes Helgheim også som en mulig kandidat til jobben som fylkesleder i Oslo, skriver NRK. Dette fordi nåværende, midlertidig fylkesleder Ketil Solvik-Olsen stiller som partiets nestleder. Han kan derfor ikke bli fylkesleder permanent, slik planen var at han skulle velges til i mars.

Helgheim selv er ifølge NRK ordknapp når han får høre at han kan være aktuell på oslolisten:

– Det er veldig mange spekulasjoner, og jeg hører at det er mange som nevner mitt navn. Men jeg har ikke noen flere kommentarer til hva som skjer.

– Har du lyst til å stå på denne listen?

– Jeg har ingen kommentar til det nå.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂