Geir Ugland Jacobsen. Foto: Geir Furuseth

Siv Jensen har ikke snakket med leder for Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen, til tross for at det er brutt ut åpen strid om ledervalg og partilinje. Man skulle tro det skjedde mye på bakrommet for å roe ned situasjonen, men det har vært null kontakt.

Ugland Jacobsen bekrefter overfor Document at han ikke har hørt fra Jensen.

Det er ikke uvanlig at gammel-media går til angrep på Frp, og hausser opp enhver uenighet til en nasjonal krise. Det som er litt uvanlig er å se hvordan media tilsynelatende nå støtter Siv Jensen og hennes lederskap, og gjør leder i Oslo FrP, Ugland Jacobsen til syndebukk.

Document har pratet med flere kilder i partiet, inkludert Geir Ugland Jacobsen, og vi spurte bl.a. om Siv Jensen har tatt kontakt med ham som lokallagsleder for å drøfte saken internt, noe som jo ville være naturlig.

Jacobsen bekreftet at han ikke hadde hørt fra partilederen, og ikke han har heller ikke hatt noen dialog med henne om denne saken.

Hovedstrømsmediene har hatt mange oppslag om bråket i Oslo Frp og lederen Geir Ugland-Jacobsen, og man sitter igjen med inntrykket av at Jacobsen har gått til soloangrep på Siv Jensen som leder.

Dette har igjen fått flere lokallag til mobilisere for å slå ring om Siv Jensens og partiets vedtatte strategier, som Stavanger Aftenblad skrev nylig, under tittelen “Fullt Frp-opprør: En rekke fylkeslag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp”

VG har også kastet seg på, og opplyser at Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland Frp, sammen med fylkeslederne i Vestland Frp og Møre og Romsdal Frp, har laget et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette. I oppropet heter det i følge VG:

– Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet

Forsøktet på å gjøre en reell politisk uenighet til et spørsmål om illojalitet, øker avstanden. Oslo-laget ønsker politisk debatt foran landsmøtet. I stedet opplever de at den indre kretsen rundt Siv Jensen aktivt jobber for å spre desinformasjon til pressen og internt i partiet, for å gjøre Jacobsen og Oslo Frp til “verstinger”. Det er basert på et heller tynt grunnlag – noe både Carl I Hagen, og Christian Tybring-Gjedde har påpekt.

Document vi snart publisere en lengre artikkel hvor vi går gjennom hele saken, og ser nøyere på de interne spenningene i Fremskrittspartet. Det vi ser i Mainstream Media er nemlig bare toppet av isfjellet.

 

Les også:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.