Eli Hagen og Carl I. Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB.

Eli Hagen reagerer på hvordan avgått partileder Siv Jensen på FrPs landsmøte nå i helgen ble rost for sin innsats.

I et innlegg på sin Facebook-side fyrer Eli Hagen, Carl I. Hagens kone,  løs mot det hun åpenbart opplever som en ulogisk hyllest av Siv Jensen. Saken får i dag stor oppmerksomhet.

Hun påpeker at Jensen har ledet partiet fra en oppslutning på ca. 30 prosent, til nå å ligge i underkant av 10 prosent. Det synes hun tydeligvis ikke fortjener uhemmet jubel.

Siv Jensen tok over roret som partileder etter Carl I. Hagen i 2006, og har vært FrP-leder i 15 år, før hun nå i helgen ble avløst av Sylvi Listhaug.

I forbindelse med lederskiftet fikk Jensen mange fine ord fra kolleger i partiet:

– Du ga meg og mange andre muligheten til å vokse. Vi satt over seks år i regjering. Jeg ble kjent med deg om en utrolig varm og raus person som alltid er til å stole på, sa blant annet den nye partileder Listhaug til Jensen.

Dette har fått Eli Hagen til å kommentere følgende på Facebook:

– Siv Jensen har gått av som partileder i dag! Ser at hun blir hyllet av partimedlemmer for sin innsats for Frp! For å ha brakt partiet ned fra ca. 30 pst til ca. 10 pst! Har jeg gått glipp av noe her?, skriver Eli Hagen på Facebook.

VG har vært i kontakt med Siv Jensen i forbindelse med dette utspillet, og fått dette svaret på SMS:

– Jeg gikk av som partileder i går. Jeg har ikke behov for å kommentere ulike enkeltsynspunkter som nå fremkommer på mitt 15-årige lederskap, utover at jeg selvsagt er svært glad for alle de positive tilbakemeldingene jeg har mottatt både før og under dette landsmøtet.

Men det er andre i FrP som rykker ut med støtte til Siv Jensen i forbindelse med Eli hagens utspill. Stortingsrepresentant Roy Steffensen fra Frp Rogaland skriver dette i kommentarfeltet under den aktuelle Facebook-posten fra Eli Hagen:

– Frp har gjort sine aller beste valg med Siv som partileder, tatt oss inn i regjering og fått gjennomslag for masse god Frp-politikk. Hun har vist at Frp ikke bare er et parti som står og roper i skogen uten gjennomslag, men at vi faktisk kan styre landet, skriver Steffensen.

Han supplerer i en SMS til VG:

– Jeg synes ekteparet Hagen fortjener litt motstand når de kommer med sine gjentatte stikk for å kritisere Siv, som tross alt fortjener legendestatus i partiet for å ha levert våre beste valg og fikk partiet inn i regjering.

Denne bør du lese: 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.