Ikke perlevenner: Siv Jensen og Carl I. Hagen på FrPs landsmøte 2019. Foto: Lise Åserud / NTB

Tidligere FrP-leder Siv Jensen har utgitt en svært personlig bok, der spesielt Carl I. Hagen og hans kone Eli får gjennomgå. Men Hagen måtte skuffe de mediene som nå ventet seg et bittert, offentlig oppgjør mellom de to.

Siv Jensens nye bok «Med egne ord» er ifølge anmeldelsene en typisk memoar-bok fra en avgått topp-politiker. Det vanker både ris og ros til høyre og venstre, men noen får svi litt ekstra.

Ifølge VGs anmeldelse er det spesielt Siv Jensens forgjenger som partileder i FrP, Carl I. Hagen, som tildeles mye juling i boken. Dessuten serverer Jensen også noen krasse karakteristikker av Hagens kone Eli.

VG forteller:

I sin politiske biografi tar Siv Jensen et oppgjør med Carl og Eli Hagen. – De ble mer og mer nedrige, skriver hun.

VGs anmelder forteller:

I boken beskriver hun hvordan hennes forgjenger, partibyggeren Carl I. Hagen, ble et større og større problem for henne.

– Vi strakk oss langt for å gi Carl plass og ga ham de talerstolene han ville ha. I alle landsmøtetalene mine, og ved andre anledninger der det falt seg naturlig, hyllet jeg ham. Likevel ble Carl og etter hvert også Eli mer og mer nedrige i sine angrep, skriver Jensen.

Det handler mye om tiden etter at Hagen har gått av som partileder, og Siv har overtatt. Hagen hadde ifølge Siv Jensen vanskelig for å godta at Siv nå satt i lederstolen:

På en golftur med partisekretær Geir Mo sommeren 2007 hadde han «tatt helt av» i sin kritikk:

– Han hadde lagt ut om hvor ubrukelig jeg var som partileder, og om hvor mye han angret på at han hadde gitt fra seg partiet til en jentunge som meg, skriver Jensen.

Siv Jensen sparer ikke på kruttet i sine angrep på Hagen. VG refererer:

I boken kaller hun Carl I. Hagen og Eli Hagen «små mennesker» og sier at hun ikke forstår hvor hatet deres mot henne kommer fra.

Hun sier at det var uaktuelt å gjøre Carl I. Hagen til statsråd, fordi han samtidig ville være litt pensjonist.

Hagen ble valgt inn på Stortinget for Oppland i høst.

– Nå skal Sylvi få slite med ham, skriver Jensen.

Naturlig nok så mediene her en mulighet til et friskt, gjensidig oppgjør mellom de to tidligere FrP-lederne, og det kunne ligget an til litt av en gjensidig skittkasting.

Men dette ønsket ikke nåværende stortingsrepresentant Hagen å bidra til, og han måtte skuffe mediene med et svært kort svar på henvendelser om hans kommentarer til Siv Jensens uttalelser i boken. På sin egen Facebook-side gjengir Hagen svaret han sendte til mediene:

Ble oppringt av media like etter 8.00 idag om en bok jeg ikke har hørt om fra min etterfølger Siv Jensen. Hun har skrevet en del negative karakteristikker av min hustru Eli og meg har jeg forstått. Slik jeg ser det er ikke FrP tjent med en offentlig diskusjon mellom min etterfølger og meg så jeg velger å unnlate videre kommentarer.

Håper på forståelse for dette.

Dermed legger Hagen den ballen nokså kontant død for sin egen del, ved å unnlate å medvirke til det som det her legges opp til.

Les også:

Åpenhjertig Carl I. Hagen etter valget: Mener Sp + SV vil bli kaos

 

Bestill denne nye, viktige utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.