Carl I. Hagen på FrPs landsmøte på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Landsstyret i Frp er innkalt for å drøfte bompenger. Carl I. Hagen mener partiet må trekke seg fra regjeringen om ikke Frp får betydelig gjennomslag.

På Frps landsmøte i april fikk Hagen partiet med seg på et krav om at oljepenger må brukes for å slette all bompengegjeld.

Til TV 2 sier han at han håper de andre tre regjeringspartiene tar Frps syn på alvor, og at de forstår hvor stor misnøyen er i partiet.

– Vi er nødt til å få så betydelige gjennomslag at vi kan gå med hodet hevet inn i valgkampen, sier Hagen.

Han mener de andre tre partiene også bør se det som en utfordring for vårt demokratiske system hvis bompengepartier får stor oppslutning, og at det vil bli en utfordring for stabiliteten.

Om ikke Venstre, Høyre og KrF gir Frp et betydelig gjennomslag, mener Hagen at det kan ende med at partiet går ut av regjeringen.

– Jeg ser ikke bort ifra at vi må ut av regjering, sier han.

Det ekstraordinære landsstyremøtet som Siv Jensen har innkalt til, finner sted neste onsdag. I innkallelsen som ble sendt ut torsdag, heter det at dagsorden er den politiske situasjonen omkring bompenger, og at partilederen ønsker å gi en oppdatering om saken.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.