Siv Jensen har fått beskjed av landsstyret om å kutte bompengeutgiftene. Likevel vil Frp stemme ja til nye bompengeprosjekter til 15 milliarder kroner.

Frps landsstyre sender partileder Siv Jensen inn i forhandlinger med regjeringspartiene for å få kuttet bompengeregningen.

Kravet etter et fire timer langt landsstyremøte onsdag, er en liste på seks punkter som hun nå tar med seg til de andre partiene.

På lista står krav om å stoppe nye bypakker, endre nullvekstmålet, slette bompengegjelden, kutte kostnader i eksisterende bypakker, strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområder og nei til veiprising.

– Vi har ambisjon om å få til en løsning så fort som mulig, sier hun.

14 dager

Siv Jensen har dårlig tid. Om 14 dager skal partiet stemme ja til å øke bompengeutgiftene med 15 milliarder kroner.

Hun bekrefter at partiet er bundet til å stemme ja til å øke bompengeutgiftene. Stortinget stemmer over tre store bompengeprosjekter 19. juni.

– Dette er prosjekter i nasjonal transportplan som vi har vært med på å vedta, og som vi nå sørger for at blir realisert, sier hun.

Noe av bakteppet for den interne uroen i Frp er at Folkeaksjonen nei til mer bompenger har vokst seg langt større enn Frp i Bergen. Samtidig vedtas nye bompengefinansierte prosjekter, både nye motorveier og byvekstpakker, på løpende bånd mens Frp har både samferdselsministeren og finansministeren.

Enstemmig

Partiveteran og en av drivkreftene bak partiets bompengestrid, Carl I. Hagen slår fast at partiledelsen har 14 dager på seg til å forhandle med de andre partiene.

– Disse tre store bompengeprosjektene som Frp støtter, må nedskaleres kraftig, og det forventer jeg at vil skje i forhandlingene. Eksisterende bypakker må nedskaleres kraftig, og så må vi blant annet se på Oslopakke 3. Vi er villige til å revurdere Fornebubanen, sier Hagen til NRK.

Det var et enstemmig Frp-landsstyre som onsdag ga partiets ledelse klar beskjed om å sette seg med de tre øvrige regjeringspartiene for å få mer gjennomslag i bompengesaken.

– Det har vært et godt, men svært krevende landsstyremøte. Vi er enige om å jobbe for å få mer gjennomslag og fikk tydelige tilbakemeldinger. Vi må få mer gjennomslag, sa partileder Siv Jensen på en pressebrifing etter møtet.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.