Ketil Solvik-Olsen på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Berit Roald / NTB

Comeback-aktuelle Ketil Solvik-Olsen advarer mot generalisering og mener Frp må slutte med hard ordbruk. Men understreker at innvandringspolitikken står fast.

– Det er mer enn nok problemer vi kan peke på i innvandringspolitikken, uten å si at alle innvandrere er et problem, sa påtroppende sentralstyremedlem i Frp, Ketil Solvik-Olsen, da han lørdag talte til partiets landsmøte.

Frps kommunikasjonsstil har igjen blitt gjenstand for debatt – men denne gangen internt i partiet.

Bakgrunnen er et intervju Solvik-Olsen gjorde med VG, hvor han foreslo at innestemmen kunne brukes oftere i innvandringsdebatten – et utspill partileder Siv Jensen ikke umiddelbart omfavnet:

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å begrense innvandringen til Norge. Vi vil blant annet begrense antallet kvoteflyktninger Norge tar imot. Og nei, Ketil, vi har ikke tenkt å snakke med innestemme, sa Jensen i sin landsmøtetale.

– Vi er ikke uenige, partileder, svarte Solvik-Olsen senere fra talerstolen.

Og utdypet hva han mener med innestemmen:

– Det å vise at vi kan snakke med autoritet og troverdighet om innvandringsspørsmål uten å generalisere. Det å velge ord som gjør at innholdet blir lyttet til, og ikke at folk reagerer på enkeltordene våre. For da blir vi ikke lyttet til, sa Solvik-Olsen.

Han viste til egne erfaringer med gode målinger fra Rogaland og fra jobben som samferdselsminister.

– Hvis dere ikke tror at innestemme virker, så ta en titt på samferdselspolitikken de første fem årene i regjering. Jeg mener det fungerte utmerket, sa Solvik-Olsen.

Frp har tidvis høstet kritikk for hard ordbruk i innvandringsdebatten, blant annet for jevnlige påstander om «snikislamisering» av Norge – ofte i forbindelse med valgkamp.

Solvik-Olsen blir lørdag igjen valgt til sentralstyremedlem i Frp etter at han trådte ut for å dra til USA i 2018.

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.