Frp mener Norge må ta en aktiv rolle og forske på trygg kjernekraft med vekt på thorium, og bidra til verden kan realisere små kjernekraftverk.

Resolusjonen ble vedtatt etter en debatt på Frps landsmøte lørdag. Flere, blant annet Leif Arne Moi Nilsen og Rogaland Frp, ville gå lenger og ha inn i resolusjonen at man skal bygge kjernekraftverk også i Norge.

Han viste til at Stavanger-regionen får inn 1.300 megawatt med strøm inn til distriktet, og har meldt inn et behov på ytterligere 1.125 megawatt. En ny linje inn til regionen skal stå ferdig innen seks år, men denne gir kun 230 megawatt.

– Det betyr at vi mangler 895 megawatt. Og per dags dato er det ingen som har forklart meg hvor den strømmen skal komme fra, sa Moi Nilsen fra talerstolen.

– Skal vi løse problemene våre, eller skal vi snakke om dem? Frp må ha konkrete løsninger. Vi vil forsterke resolusjonen og understreke at vi skal ta en aktiv rolle i utvikling av kjernekraft i Norge, og realisere dette i Norge snarest, sa han.

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen argumenterte mot dette tillegget og ønsket en mer forsiktig tilnærming.

– Jeg er redd for at dersom vi blir for spissformulert på dette, kommer det motargumenter vi ikke er klare til å svare på. Vi setter oss ytterst på en fløy for noe vi vet vi ikke får flertall for, og dette blir en tapersak for oss, sa Solvik-Olsen.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.