Rekordhøye strømregninger til tross, MDG mener Norge behøver høyere strømpriser enn det som har vært normen de senere årene.

– Vi ønsker ikke å bruke strømprisen aktivt for å utjevne sosiale forskjeller i samfunnet. Vi vil heller ha et mye mer omfordelende skattesystem, sier MDGs energipolitiske talsperson Ask Ibsen Lindal til Nationen.

Partiet skriver i sitt arbeidsprogram fram mot 2025 at partiet vil øke elavgiften, for å få ned strømforbruket til folk flest.

Det får Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen til å steile.

– Det viser at de ikke har noe respekt for folks lommebøker og forståelse for folks hverdagsbehov, sier Solvik-Olsen til avisen.

Lindal understreker at når strømprisene så høye som de er i dag, vil det ikke være aktuelt for MDG å øke elavgiften. Han sier han er enig i at den nye strømkabelen til Tyskland sammen med lite nedbør i vannmagasinene har økt strømprisene i Norge. Likevel mener han at nye kabler må bygges kjapt.

– Vi er forkjempere for å få utbygging av kraftutveksling, for å muliggjøre overgangen til et nullutslipps energisystem, sier han.

Solvik-Olsen på sin side er klar på at Frp nå ønsker å begrense strømeksporten.

– Tyskland faser ut kull og atomkraft, og vil i stedet importere strøm fra oss. Da drar de strømprisene opp her hjemme. Flere kabler til land med kraftunderskudd vil bety høyere strømpriser for norske forbrukere, sier Solvik-Olsen.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Kjøp T-skjorten her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.