Ketil Solvik-Olsen (FrP). Foto: Skjermbilde NRK.

FrP-nestleder Ketil Solvik-Olsen er oppgitt over drivstoffprisene, og raser mot det han ser som noe bortimot total mangel på handlekraft hos Ap-/Sp-regjeringen.

Ketil Solvik-Olsen har i det siste deltatt i en rekke debatter om både drivstoffpriser, strømpriser og energisituasjonen generelt.

Torsdag var han nok en gang i ilden, i en radiodebatt i NRK. I etterkant av denne debatten rykker han ut på Facebook med sin egen, nokså engasjerte og temmelig oppgitte oppsummering:

Nå folkens, nå koker det i hodet. Startet dagen på NRK politisk kvarter – tema: høye drivstoffpriser, innleder han.

Så tar han for seg de motsetningene som kom frem i debatten:

FrP foreslår å kutte drivstoffavgiftene. Min motdebattant fra Ap hadde derimot ingen – INGEN – forslag. Men han mente regjeringen var handlekraftig fordi DE FØLGER SITUASJONEN NØYE!!

Dette provoserer FrP-nestlederen:

Vet du hva. Vi trenger ikke tilskuere i regjering. Enda mindre trenger vi politikere som ikke følger med i timen. Ifølge Ap’s representant hadde de kuttet drivstoffavgiftene etter de kom i regjering. Men faktum er at drivstoffavgiftene økte i 2022.

De gikk opp, ikke ned, skriver han.

Dette fører til følgende hjertesukk fra Solvik-Olsen:

Når Ap ikke ser forskjell på opp og ned, så mister jeg troen på at de forstår hvordan høye drivstoffkostnader og høye strømpriser påvirker næringslivet og folk flest.

Min oppfordring: Kom dere i opposisjon! Dere har ikke klart å vise dere tilliten verdig. Landet trenger politikere som har handlekraft, ikke folk som er tilskuere, avslutter han sin tirade med.

I sitt innlegg berører ikke Ketil Solvik-Olsen det sedvanlige argumentet han og andre FrP-ere gjerne møtes med i slike debatter for tiden: Nemlig hva partiet selv foretok seg med drivstoffpriser, strømregninger og energisituasjon mens de satt i regjering i nesten to fulle perioder fra 2013.

Les også: 

FrP vil fjerne alle avgifter på drivstoff: – Folk blir flådd ved pumpene

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.