Skjermbilde fra NRK. 

FrP-nestleder Ketil Solvik-Olsen er svært lite imponert over det som kom frem på ukens LO-kongress. Han mener LO nå mest fremstår som en radikal politisk organisasjon.

Denne ukens LO-kongress har hatt mange store saker på agendaen, og ikke minst del politiske saker der det handler om mye annet enn hva som skjer i norsk arbeidsliv.

I stedet for å fokusere på arbeidsfolks rettigheter og interesser, som LO er grunnlagt for å ivareta, har det i stor grad dreid seg om saker av generell politisk karakter, og da med ståsted langt til venstre.

Eksempler på dette er forslag om å få SV i regjering, full støtte til regjerningens politikk for fortsatt høye strømpriser, støtte til palestinernes evige terrorkrig mot Israel og ikke minst den evinnelige «klimakampen» – inkludert nedbygging av norsk oljevirksomhet.

Man må spørre seg: Når ble noe av det viktig i hverdagen til norske fagorganiserte? På hvilken måte er dette en del av arbeidet med å sikre lønns- og arbeidsvilkår for norske lønnstakere, hvilket er LOs hovedoppgave?

På mange måter fungerer nå LO rett og slett som et politisk parti, beliggende i terrenget mellom MDG, SV og Aps mest livsfjerne venstrefløy. Hvor representativt er det for de hundretusener av norske lønnstakere som er organiserte i LO?

Er det virkelig dette de betaler en del av sin lønn i fagforeningskontingent for å støtte?

FrPs nestleder Ketil Solvik-Olsen er blant dem som rister på hodet over hva som foregår i landets største fagorganisasjon. I et innlegg på sin Facebook-side er han tydelig i sin kritikk:

 Nå foreslår LO i praksis at oljenæringen gradvis skal fases ut. Det er oppsiktsvekkende og et tydelig tegn på industridelen av LO taper, skriver han.

Solvik-Olsen kommer inn på «overgangen» fra fagorganisasjon til politisk aktivistaktør:

LO fremstår mer og mer som en radikal politisk organisasjon. Deres pågående kongress ivaretar ikke arbeidsfolk når LO så brutalt innrettes på å drive valgkamp for dagens regjering.

Han berører også hvordan LO aktivt undergraver de næringer som er med å skape både arbeidsplasser og fremme norsk velferd generelt:

Samtidig lever LO i luksusfellen hvor lønnsomme næringer skal motarbeides.

FrP-nestlederen avslutter med et hjertesukk over en LO-ledelse han mener har glemt hvem de egentlig er til  for, og hva dere jobb går ut på:

Har pampene glemt at de egentlig skulle ivareta arbeidsfolks rettigheter på tvers av ulike regjeringer og bransjer!?! Nå blir hundretusener av vanlige arbeidsfolk tatt som gissel i et politisk prosjekt de selv ikke støtter. Ikke bra!

Avstanden mellom det som finner sted på LO-kongressen og medlemmenes hverdag ute på arbeidsplassene har neppe vært større enn i dag. Det handler om to forskjellige verdener. Hvor lenge skal medlemmene finne seg i dette?

Også FrP-leder Sylvi Listhaug har kritisert LO-kongressen:

Listhaug raser mot LO-sjefens SV-invitasjon: – Det siste Norge trenger nå

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne viktige nyheten fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.