Ketil Solvik-Olsen (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

FrPs nestleder Ketil Solvik-Olsen reagerer sterkt på at LO-leder Peggy Hessen Følsvik opptrer som støttespiller for Ap-regjeringen istedenfor  å fremme LO-medlemmenes interesser.

I en post på Facebook kommenterer Solvik-Olsen det som skulle være et slags «oppvaskmøte» etter Arbeiderpartiets elendige meningsmålinger gjennom lengre tid. I møtet deltok også LO-lederen.

Document omtalte dette møtet blant annet i denne artikkelen.

Ifølge Solvik-Olsen ble dette et møte mest for «syns skyld»:

I dag hadde Ap sitt krisemøte. Ingenting oppsiktsvekkende kom ut. Ap-lederen sa han fikk mye ros. Partiet fastholdt at de stort sett fører riktig politikk, men at de må kommunisere den bedre. Eller sagt mer direkte: Vanlige folk må få høre mer reklame om hvor god den er.

Han tar spesielt for seg LO-lederens rolle i møtet, en rolle Solvik-Olsen finner ganske oppsiktsvekkende:

Men jeg merket meg at LO-lederen også uttalte seg på vei inn til Ap’s styremøte. Hun mente også at regjeringen fører en stort sett veldig god politikk, men hun er bekymret for at så mange ikke vil stemme på partiet.

Det sier altså LO-lederen, som primært burde ha en rolle i å representere sine fagforeningsmedlemmer. De som sliter med at jobber har blitt usikre, at pensjonsløfter er brutt, at infrastrukturprosjekt blir skrinlagt, at skattenivå øker og konkurranseevnen svekkes, skriver Ketil Solvik-Olsen.

Han tror LOs opptreden ville vært nokså annerledes om det hadde vært en borgerlig regjering som styrte landet.

Jeg er ganske sikker på at dersom landet nå hadde en blå regjering som førte nøyaktig samme politikk som Ap, så ville LO-lederen ikke vært imøtekommende og positiv til politikken.

Enda mindre ville hun vært bekymret for om regjeringens oppslutning i befolkningen var dårlig. Og hun ville aller minst mene at en regjering som fører dårlig politikk likevel fortjener et styringstillegg fordi det er «kriser». Jeg er faktisk veldig trygg på at LO-lederen ville slaktet regjeringen og slaktet politikken som ble ført.

Avslutningsvis kommer han inn på det han mener er en uheldig relasjon mellom LO og Arbeiderpartiet, noe han hevder er i strid med de LO-organisertes interesse:

… siden Ap og LO fortsetter sitt politiske samrøre med penger og posisjoner som går frem og tilbake, så kommer arbeidstakerne i andre rekke. Det er veldig trist.

Les også: 

Støre skylder på alt annet enn seg selv: – Krevende å få frem Ap’s politikk når folk har det vanskelig

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.