Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det ikke vil bli foretatt noen nye politiske endringer.

Dette kommer fram etter mandagens krisemøte i sentralstyret.

Møtet i sentralstyret var planlagt, men er blitt kalt et krisemøte etter den lave oppslutningen Arbeiderpartiet har hatt på målingene i det siste, skriver NTB.

Støre er optimist og sier at han fikk mange gode tilbakemeldinger under møtet, og at det derfor ikke blir noen nye store politiske grep.

– Det kom mange gode tilbakemeldinger. Vi skal jobbe med politikkutvikling fram mot vårt landsmøte i april. Det er varianter av alvor når vi har disse målingene, men vi er også veldig opptatt av å få politikken vår ut, hva vi gjør i statsbudsjettet, hvilke mål vi har og hva vi prioriterer, sier Støre.

Leder i Arbeiderpartiet og statsminister i Norge, Jonas Gahr Støre, kom til sine egne, men de gjenkjente ham ikke. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Statsministeren har vanskelig for å tro at ledelsen i partiet gjør noe feil, og mener at den lave oppslutningen må skyldes det faktum at det er krevende å få frem Arbeiderpartiets politikk når folk har det vanskelig.

Arbeiderpartiet er nå nede i 16,9 prosent på den siste meningsmålingen, noe som etter Støres mening skyldes alle andre faktorer enn ham selv.

– Dette er for dårlige tall. Mange velgere går til gjerdet og er usikre på Ap. Vi må ut og møte velgerne, snakke med dem, lytte til erfaringene de gjør, sier Støre.

Det er valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning uenig i.

– Dette er et sjokkerende dårlig resultat for Ap. Partiet sitter i regjering og har lagt fram et forslag til statsbudsjettet for neste år, men får tommelen ned fra velgerne. Jeg tror Ap sliter fordi velgerne ikke opplever at partiet har tydelige nok svar på utfordringene som landet står i, sier han til FriFagbevegelse.

Arbeiderpartiet og LO i krisemøte om stupet på meningsmålingene

En annen som skylder på andre ting enn ledelsen, er partisekretær Kjersti Stenseng.

– Det gjør vondt å se en slik måling for alle oss som er engasjert i Ap, sier hun, og trekker frem priskriser på strøm, drivstoff og mat – samtidig som det er krig i Ukraina og frykt for høyere renter som årsak til Ap’s fall.

Stenseng tror at mye av elendigheten i det norske samfunnet som har åpenbart seg etter at Støre-regjeringen tok over, kan kureres med mer av den samme medisinen.

– Nå skal vi gjennom disse krisene sammen, og vi skal gjøre det på en trygg og rettferdig måte. Det er kjernen i det vi gjør, det er det vi jobber med hver eneste dag. Vi må bli mye bedre på å få fram vår rettferdige politikk som ivaretar dem som rammes hardest, mener hun.

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik tror at den politikken som føres nå, er den rette.

– Vi har hatt et godt møte, og alle er enige om å brette opp ermene. Vi må gjøre enda mer for å vise fram den gode politikken som vi tross alt når fram med, sa LO-lederen.

Støre følger dette opp i ren valgkampstil:

– Vi skal ta godt vare på jobbene til folk. Vi skal formidle trygg økonomisk styring. Vi skal vise at vi forstår hva folk står i og tar det på alvor, sier Støre etter å ha ført Arbeiderpartiet ned i et regelrett stup på alle meningsmålinger.

 

 

 


Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar i debatten.