Laber stemning: Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på sentralstyremøte i Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ingen i Arbeiderpartiet er fornøyd med bunnivået partiet ligger på nå, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik før sentralstyret i Ap samles mandag.

I en rekke meningsmålinger har oppslutningen om Arbeiderpartiet rast ned til historisk svake nivåer. Tallet 16,9 prosent ble nylig nådd, som Document omtalte i en artikkel:

Den seneste målingen utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen i november, gir Arbeiderpartiet historisk svake 16,9 prosents oppslutning.

Det er en tilbakegang på hele 5,7 prosentpoeng, noe som er en svært hard dom fra velgerne over den jobben som gjøres fra statsminister Støre og hans mannskap i regjering, skrev Document.

Ikke minst i Arbeiderpartiets tradisjonelle alliansepartner LO vekker dette dyp bekymring:

– Det er all grunn til å ta dette alvorlig. Ingen kan være fornøyd med dette nivået. Men vi står oss nå på å bruke all vår kraft og energi på løsninger for alle dem som nå er bekymret for renter og regninger, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til TV 2 på vei inn til sentralstyremøtet på Youngstorget mandag ettermiddag.

På krisemøtet som det nå er innkalt til, skal både partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre innlede om den politiske situasjonen, ifølge kanalen.

Det er ventet at det blir en diskusjon om partiets stilling akkurat nå og veien videre, skriver VG. Ap skal nå konsentrere seg for fullt om «hva vi har å gjøre og oppgaver fremover», opplyser Støre.

– Vi skal komme gjennom en tøff vinter og tøff tid, men vi har tro på den politikken vi fører, og den skal vi føre i god dialog med partiet, sa Støre til avisen før sentralstyremøtet.

Mange vil mene at fortsatt innbitt «tro på den politikken vi fører», som eksempelvis den omstridte energipolitikken utledet av det såkalte grønne skiftet, ikke nødvendigvis er løsningen hvis partiet ønsker å snu den negative trenden.

(NTB).

Les også: 

Ingen nedre grense for Ap 

Bestill den nye boken fra Document forlag:

To viktige bøker av Kent Andersen:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.