Under press: LO-leder Peggy Hessen Følsvik og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nå snakkes det åpent om et gryende opprør i LO. Tillitsvalgte og medlemmer har fått nok av strømpolitikken som føres, og er skuffet over både statsminister Støre og LO-leder Følsvik.

Det er ikke bare fra opposisjonen at den rødgrønne regjeringen får pepper for sin håndtering av strømsaken.

Energinytt24 beretter om voksende frustrasjon og sinne også i fagbevegelsen, der Ap normalt har sin sterkeste støtte. Det brukes åpnet begreper som «opprør» om stemningen som nå råder:

Det er krisestemning og fullt strømopprør mot både LO-ledelsen og regjeringens strømpolitikk hos fagorganiserte i LO-forbund, skriver avisen.

– Vi har tidligere opplevd at statsminister Støre har lyttet i møte med medlemmene våre, og at han veit hvordan det står til. Har han glemt nå at det er mange som lider, spurte Merethe Solberg i Fellesforbundet i debatt hos frifagbevegelse.no i går.
Flere stiller kritiske spørsmål og uttrykker skuffelse over «sine egne» ledere i landets største fagorganisasjon, og LO-leder Peggy Hessen Følsvik står i fare for å miste støtte fra sitt eget grunnfjell i organisasjonen:
– Hvor er det blitt av solidariteten, rettferdigheten og demokratiet grunnpilarene for LO som organisasjon, spør bedriftsklubbene på GKN Aerospace Norway Kongsberg og Kongsberg Defence & Aerospace samme sted i dag.
Statsminister Jonas Gahr Støre kjenner presset, og skal om kort tid møte i Stortinget i såkalt hastemøte, og redegjøre for hva han har tenkt å gjøre fremover med både husholdningene og næringslivets strømpris-problem.
Det vil ikke bli en rolig seanse, for her vil de fagorganiserte benytte anledningen til å si klart fra hva de forventer seg, skriver Energinytt24:
Da vil mange av fagorganiserte møte opp foran Stortinget sammen med ikke-organiserte i et felles opprop og demonstrasjon med krav om handlekraft for å få strømregningen ned. Både akutt midlertidig 100 prosent dekning over 50 øre og makspris som varig løsning.

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.