Stem på regjeringens strømpolitikk, og ikke hør på de «brunbeisede» LO-medlemmene som sliter med strømregningene. Dette har fremstått som LO-leder Peggy Følsviks retorikk de siste dagene.

Dette skriver Olav Sylte i Energinytt24. Sylte er interimsredaktør, men han er også administrator i Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm», som var en av arrangørene av gårsdagens strømdemonstrasjon foran Stortinget.

Mer enn 55 faner fra ulike LO-forbund var til stede under demonstrasjonen. Det var også tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla. De politiske talene ble fremført av representanter fra både Rødt, Sp og Fremskrittspartiet.

I tillegg deltok næringslivsledere. Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavangerregionen, var en av initiativtagerne.

– Bedrifter med mange tusen arbeidsplasser står nå på kanten av stupet. Nå må Stortinget og regjeringen komme med noe som fungerer, sier han til Klassekampen.

Sylte aksepterer ikke Følsviks erklæring om at demonstrasjonen var tilknyttet ytre høyre.

Følsvik sier til Klassekampen at grupperingen er «ytre høyre», og hun mener den har kampanje mot LO. Meningsløst tøv fra en LO-leder, tenker jeg. Enten har hun ikke forstått hvem som stod utenfor Stortinget, eller så taler hun mot bedre vitende.

LO-lederen uttaler seg om en betydelig del av sin egen medlemsmasse, og det er intet mindre enn urovekkende. Det bør tas opp på første landsmøte, og det bør voteres om hun er egnet som leder.

Det var jubel i LO-ledelsen da de med hjelp fra Espen Barth Eide og Jonas Gahr Støre klarte å nedkjempe strømopprøret under årets LO-kongress. Men spørsmålet bør stilles: Hvem representerer egentlig LO-lederen? Det fremstår jo slik at klimatiltak er viktigere enn arbeidsplasser.

LO-kongressen sviktet arbeiderklassen og fornuften

LO oppsto som en organisasjon som skulle kjempe for arbeideres rettigheter. Men er det slik LO opptrer i 2022?

Demonstrasjonen i går dreide seg verken om ytre høyre eller ytre venstre, sa Olav Sylte. – Det dreide seg om helt vanlige folk og vanlige arbeidsfolk hvorav opp mot 100.000 kanskje er medlemmer under LO-forbund og samtidig Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm», hvor jeg selv er administrator.

Det er altså helt vanlige borgere, med familie, jobber, noen har også hytter. At noen titalls mennesker som stilte seg opp bak demonstrasjonen kan sies å ha en tilknytning til ytre høyre, kan ikke de som organiserte demonstrasjonen ta skylden for, mener Sylte.

Vedkommende ble høflig og raskt bortvist fra stedet av de fagorganiserte. Til Følsviks orientering er vedkommende og dets partinavn også utestengt fra den nevnte Facebook-gruppen.

Slik Sylte ser det, har Følsvik begått en ærekrenkelse overfor 100.000 LO-medlemmer.

Samtidig bør det påpekes: Også de som tilhører høyresiden har grunn til å være rasende på den politikken som er ført i mange år, og som er den åpenbare årsaken til krisen vi nå opplever.

Strømstøtte er tross alt bare tilbakebetaling av noen smuler av det som er ranet fra oss. Man trenger ikke være hverken LO-medlem eller venstrevridd for å mislike statlige ran.

Les også:

Strømkrise til tross: Hverken LO eller NHO vil stanse elektrifisering av sokkelen

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.