FrPs leder Sylvi Listhaug. Foto: Skjermdump NRK. 

Fra LO er det fremmet et ønske om at SV må inn i Støre-regjeringen. FrP-leder Sylvi Listhaug mener dette viser hvor fjernt LO-ledelsen nå står fra de vanlige lønnstakerne organisasjonen hevder å representere.

På denne ukens LO-kongress er det blant annet uttrykt at den nåværende Ap/Sp-regjeringen bør få med seg SV på laget, slik at de tre partiene kan danne en flertallsregjering.

– For LO har det hele tiden vært et mål å få en rødgrønn flertallsregjering bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik overfor VG.

Hun legger til:

– Regjeringen har levert i sak etter sak, på klima, arbeidsliv og fordeling. Men forventningen om en flertallsregjering var sterk blant LOs medlemmer. Nå må Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV finne sammen. Ikke bare fra sak til sak i Stortinget. Men i regjering, sa LO-lederen.

– Det er så lite som skiller oss. Det er så mye som forener. Og alle må ta ansvar, sier LO-lederen.

Dette blir for sterk kost å fordøye for FrP-leder Sylvi Listhaug. Nettopp FrP har forsøkt å profilere seg som et parti for de grupper LO i dag organiserer, nemlig vanlige lønnstakere rundt om i landet.

Til dette utspillet fra LO skriver Listhaug et temmelig iltert svar på sin Facebook-side:

LO-pampene mangler kontakt med grasrota! Vanlige arbeidsfolk går nå med en klump i magen og er bekymret for om de klarer å betale regningene på grunn av de ekstreme prisøkningene på drivstoff, strøm og mat.

Da er det helt utrolig at hovedsaken til LO-lederen er at SV må inn regjering. Ifølge henne er det et rungende rop i befolkningen om en rødere og grønnere politikk. Det er så langt unna virkeligheten som det er mulig å komme, skriver Listhaug.

Ifølge FrP-lederen vil det å få SV inn i regjering med de to andre rødgrønne partiene, være en fullstendig feil oppskrift for landet i dagens situasjon. Ikke minst trekker hun frem SVs fokus på den såkalte klimasaken:

Det siste Norge trenger nå, er en enda mer handlingslammet regjering og flere dyre symbolske klimatiltak som setter norske arbeidsplasser i fare.

Listhaug mener det er helt andre spørsmål vanlige lønnstakere i Norge nå er opptatt av:

Svaret på arbeidsfolk sine bekymringer er å innføre FrPs forslag om å fjerne alle drivstoffavgiftene, 50 øre makspris på strøm og halvert matmoms.

Hun avviser at dette er noe Norge ikke har råd til:

Statskassen flommer over av penger. Da burde det bare mangle at en liten andel av ekstrainntektene går til befolkningen som sliter på grunn av de verste prisøkningene i manns minne, avslutter Sylvi Listhaug.

Les også: 

Listhaug går over gjerdet hvor det er lavest

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.