Sylvi Listhaug (FrP) under finansdebatten på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ifølge FrP-leder Sylvi Listhaug er LO langt mer opptatt av å beskytte Støre-regjeringen, enn å stå opp for medlemmenes interesser knyttet til prisene på strøm og drivstoff.

LO har nærmere en million medlemmer som daglig opplever økende priser på viktige varer som strøm og drivstoff. FrP-leder Sylvi Listhaug er oppgitt over at LO-ledelsen ikke er utfordrer regjeringen mer på disse områdene, og sikrer folk flest en bedre hverdagsøkonomi.

I et innlegg i VG bruker hun harde ord mot LO, og går så langt som å si at organisasjonen nå «svikter vanlige arbeidsfolk».

Istedenfor å stå opp for vanlige arbeidsfolk og utfordre regjeringen på å kutte avgifter på drivstoff og mat, samt innføre makspris på strøm for folk og bedrifter, er LO mest opptatt av å beskytte Ap og regjeringen, skriver Listhaug.

Hun tar også opp sin tidligere kritikk av LOs pengestøtte til SV, en støtte hun mener undergraver det økonomiske fundamentet for svært mange LO-medlemmer.

 Bakgrunnen for kritikken min var at regjeringspartiene og SV i forrige uke ble enige om letestans etter olje og gass i nye felt frem til 2025, noe som også lederen i LO og Fellesforbundet reagerte kraftig på, skriver hun.

Mitt poeng er at LO ikke har noen grunn til å være overrasket. SV er klare i sitt program på at de ikke ønsker å tillate mer leting etter olje og gass.

Hun skriver videre om at hun mener LO-forbundene Fellesforbundet og Industri Energi ikke ivaretar sine medlemmer på en god måte, når de sponser partier som i praksis vil legge ned Norges viktigste næring.

Listhaug tar også opp det nære samarbeidet mellom LO og Ap, noe FrP ofte har kritisert:

Vi mener de tette økonomiske og faglige bindingene som er mellom LO og Ap er usunne og rett ut betenkelige. Store økonomiske donasjoner fra LO til Ap belønnes med plass i sentralstyret, skriver hun.

Ifølge Listhaug er det enkelte forbund i LO som glemmer hvor pengene kommer fra:

Det er i stor grad LO-forbundene som organiserer offentlige ansatte som vil avvikle olje- og gassindustrien. At gass- og oljeinntektene finansierer velferdssamfunnet og betaler deres lønninger er det åpenbart ikke disse forbundene særlig opptatt av.

Hun lover å fortsette å minne om disse forholdene:

Jeg kommer ikke til å slutte med å kritisere LO-ledelsen for at de er mer opptatt av å beskytte sine venner i regjeringen, enn å jobbe for sine medlemmers interesser og å sikre deres arbeidsplasser. Vanlige arbeidsfolk sliter med å betale regningene sine.

Når LO-lederen oppfører seg mer som Ap-politiker enn fagforeningsleder, burde det ikke komme som en overraskelse på noen at Frp kritiserer LO når vi er uenige, avslutter FrP-lederen.

Les også: 

Listhaug vil at Norge skal ta samme oppgjør som svenskene med «naiv asylpolitikk»

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.