Dagfinn Henrik Olsen (FrP). Foto: Annika Byrde, NTB

Fremskrittspartiet foreslår en «julegave» på 3.000 kroner til alle landets minstepensjonister i desember. Forslaget har liten sjanse til å bli vedtatt.

Etter en høst med økende priser på strøm, drivstoff og andre varer, har mange norske husholdninger hatt store ekstrautgifter. For økonomisk svake grupper som minstepensjonister har dette vært en tung byrde.

Nå kommer FrP på banen med et forslag til ekstrastøtte nettopp til minstepensjonistene, skriver NTB:

– Landets minstepensjonister er blant dem som nå sliter aller mest på grunn av de ekstreme prisøkningene vi nå er vitne til på alt fra mat til strøm og drivstoff. Da er det helt urimelig at denne gruppen nok en gang skal komme dårligere ut økonomisk fordi regjeringen og SV ikke prioriterer bedre, sier pensjonstalsperson i Fremskrittspartiet, Dagfinn Henrik Olsen, til NTB.

Ifølge Olsen vil engangsutbetalingen styrke kjøpekraften til over 137.000 nordmenn. Han mener dette er rett og rimelig med tanke på de høye ekstrainntektene staten nå har:

– Med en stat som har historisk høy inntjening på salg av olje og gass skulle det bare mangle at man ikke tar bedre vare på de eldre, sier Olsen.

I forhandlingene om statsbudsjettet ble SV og regjeringen enige om å øke utbetalingen til minstepensjonister med 4.000 kroner neste år. Det er dette FrP nå ønsker å plusse på med en ekstrapott nå i desember.

De fleste politiske kommentatorer vil mene at sjansen for at FrP får gjennomslag for et slikt forslag fra et flertall i Stortinget, er uhyre liten. Som oftest ser man at denne typen forslag om ekstraordinære tiltak for bestemte grupper, kun får støtte fra det partiet som fremmer forslaget.

Men det å fremme et slikt forslag har uansett en politisk signalkraft, og kan trekkes frem av FrP i senere sammenhenger der temaet minstepensjonistenes kår diskuteres.

Bli med oss: 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.