Dagfinn Olsen, FrP. Foto: Annika Byrde, NTB 

FrP vil ha slutt på at publikum møtes med sommel, problemer og vrangvilje hos Nav. Torsdag fremmer partiet forslag i Stortinget om å opprette et eget Nav-ombud.

Mange opplever at møtet med Nav er vanskelig, og man går seg fort vill i kompliserte regler og lite tilrettelagte ordninger for brukerne.

Folk opplever at det er vanskelig å finne frem, vanskelig å vite hvilke rettigheter man har, og ikke minst tar saker og ting veldig lang tid.

FrP ønsker nå å gjøre noe med dette, og foreslår at det opprettes et eget Nav-ombud som kan hjelpe publikum i møtet med denne delen av det offentlige.

NTB melder om saken.

Partiet ber samtidig regjeringen om å iverksette tiltak for å redusere klagebehandlingstiden på sykepenger, som det har vært mye oppmerksomhet rundt de siste månedene.

Stortingsrepresentant Dagfinn Olsen (FrP) fra Nordland mener det er urimelig at enkeltpersoner havner i økonomisk skvis som følge av treghet i det offentlige.

– Dette handler om å ta folk på alvor. Det er fullstendig urimelig at enkelte må sette livet på vent fordi byråkratiet bruker for lang tid på klagesaker. En makstid på tolv ukers behandling for klagesaker om sykepenger vil redusere usikkerheten mange opplever i møtet med Nav, sier Olsen til NTB.

Fremskrittspartiet har tidligere fått flertall i Stortinget for å opprette et Nav-ombud som gir brukere rett til detaljerte tilbakemeldinger i klagesaker.

Men dette har ikke hjulpet stort, siden vedtaket så langt ikke har blitt fulgt opp av regjeringen.

– Her gir vi regjeringen marsjordre om å følge opp et flertallsvedtak i Stortinget. Jeg forventer at Ap og Sp nå innretter seg og får fortgang i arbeidet med å opprette et eget Nav-ombud, sier Olsen.

Mange vil mene at det er et grunnleggende krav overfor en regjering i et parlamentarisk demokrati at den uten unødig opphold iverksetter vedtak fra parlamentet. Noe annet vil oppfattes som sabotasje mot folkestyret.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.