Sylvi Listhaug (FrP). Foto: Beate Oma Dahle / NTB

FrP-leder Sylvi Listhaug sier hun har full forståelse for at arbeidsfolk krever økt kjøpekraft. Men hun mener regjeringen kunne ha unngått storstreiken som nå innledes.

LO og YS brøt med NHO i meklingen og derfor blir det storstreik fra mandag. Ifølge FrP-leder Sylvi Listhaug er dette en streik som kunne vært unngått, om Støre-regjeringen hadde utført et bedre politisk håndverk.

– Denne streiken kommer som forventet, og det er ikke rart at vanlige arbeidsfolk forlanger økt kjøpekraft spesielt etter det siste året der folk flest har tapt kjøpekraft, sier Frp-leder Listhaug.

NTB melder om saken.

Hun mener regjeringen kunne unngått hele streiken ved å gi folket mer av de høye ekstrainntektene staten har hatt.

Listhaug viser til FrP-forslag om makspris på strøm på 50 øre, fjerning av drivstoffavgiftene og halvering av matmomsen.

– Jeg har forståelse for at arbeidsfolk har høye forventninger til dette lønnsoppgjøret. Det er ikke rettferdig at staten håver inn penger som aldri før, mens vanlige folk taper kjøpekraft, sier Listhaug.

Les også: 

Medvind for Sylvi: FrP har doblet sin oppslutning blant kvinner

 

Kjøp gode bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.