Leder i FrP Sylvi Listhaug under partiets valgkampåpning i Oslo torsdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Partileder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet krever at regjeringen halverer matmomsen for å få bukt med matkøene.

Ferien er på hell for de fleste, og valgkampen er i ferd med å starte for fullt.

Partiene vil bruke de neste dager og til å markere seg, gjerne i form av «krav» om det ene og det andre.  Selv om det er et lokalvalg denne gangen, bærer gjerne utspillene vel så mye preg av rikspolitiske temaer.

Sylvi Listhaug og FrP er raskt på banen med et slikt utspill, melder NTB.

Under partiets nasjonale valgkampåpning torsdag la hun frem krav om at regjeringen halverer matmomsen for å få bukt med matkøene, og at det bygges flere boliger her i landet.

Listhaug er tydelig på at hun ikke synes regjeringen har levert på løftene om at det nå er blitt vanlige folks tur, forteller NTB.

I talen som markerte den nasjonale valgkampåpningen for FrP, krevde partilederen at merverdiavgiften på mat må kuttes for å få bukt med de stadig voksende matkøene.

– Halver matmomsen, kutt i drivstoffavgifter og forbered makspris på strøm før nok en vinter hvor vi risikerer høye strømpriser. Slutt å gjøre stadig flere avhengig av offentlig støtte – la flere greie seg selv, sa Listhaug i talen.

Et viktig budskap fra FrP i årets valgkamp vil være å tilrettelegge bedre for alle som ønsker å bo i egen bolig. Partiet vil forenkle reglene for å få bygge og gjøre kommunene bedre i stand til selv å fatte vedtak, uten innblanding fra fylkeskommunen eller staten.

Listhaug vil også at det skal jobbes for å redusere eller fjerne den kommunale eiendomsskatten på bolig som et flertall av landets kommuner har innført.

– Jeg mener vi nå kan slå fast at Norge har fått en politikerskapt boligkrise som går aller hardest ut over de unge, sa Listhaug.

Dette er Sylvi Listhaugs første kommunevalgkamp som partileder, og mange venter med en viss spenning på om hun vil klare å gi FrP et løft rundt om i landets kommuner.

Les også: 

FrP kraftig frem på ny måling – SV rett ned

Sommerlesning! Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.