Stortinget. Foto: Geir Olsen / NTB

Når Stortinget samles for å snakke om kraftsituasjonen 19. september, vil det bli avholdt en demonstrasjonen utenfor. Krefter i fagbevegelsen står sentralt i protestene.

Strømprissaken er blitt en het potet i politikken, ikke minst for Støre-regjeringen. Protester og krav reises fra en rekke hold, folk og organisasjoner is tore deler av landet er i harnisk over utviklingen.

Mange merker seg at en regjering med basis i Arbeiderpartiet nå møter mye motbør nettopp fra grasrota i arbeiderbevegelsen. Tradisjonelt er det vanskelig for Ap-politikere å ignorere aksjoner og initiativer fra det hold.

Nå varsles det en demonstrasjon utenfor Stortinget når alle representantene samles for å drøfte strømsituasjonen og de høye prisene. NTB melder om det kommende arrangementet.

Hovedinitiativtaker er Industriaksjonen, som har utspring i fagbevegelsen. Markeringen skjer i samarbeid med Facebook-gruppa «Vi som krever billigere strøm», skriver Klassekampen.

Ifølge avisa er kravene makspris på nødvendig forbruk av strøm til husholdninger og industri, politisk kontroll på krafteksport for å sikre forsyningssikkerhet og reforhandling av avtalene i utenlandskablene til England og Tyskland.

En rekke personer fra politiske partier, organisasjoner, næringsliv og privatpersoner vil holde appell, opplyser Boye Ullmann, leder i Industriaksjonen, til Energinytt24 – Facebook-gruppas egen nettavis.

Men LO sentralt, og lederen Peggy Hessen Følsvik, står inntil videre lojalt ved Støre-regjeringens poltikk også i denne saken. Mange undres på hvor lenge vanlige LO-medlemmer vil akseptere dette.

Les også: 

LO sitter på Barth Eides fang

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.