Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fellesforbundets avdeling på Raufoss har vedtatt å streike i to timer mot de høye strømprisene. Målet er å få mer politisk kontroll over strømprisene.

LO har tradisjonelt vært på samme lag som Arbeiderpartiet, og så langt har fagbevegelsen gått nokså stille i dørene i forbindelse med kritikk av Støre-regjeringens strømpolitikk.

Men nå har begeret rent over.

Det store LO-forbundet Fellesforbundet varsler streik på Raufoss, og erklærer at aksjonen er en protest rettet direkte mot regjeringen.

NTB melder om saken.

Bjørn Sigurd Svingen, lederen i Fellesforbundets avdeling på Raufoss, mener at strømprisene setter de lokale arbeidsplassene i fare.

– Det blir en politisk streik mot dagens regjering og egentlig også mot den politiske ledelsen i fagbevegelsen, sier Svingen til FriFagbevegelse.

Det er ikke bestemt når aksjonen skal skje. Svingen håper å få med flere på aksjonen.

– Det vi forsøker, er å sette i gang er en streike-stafett. Vi håper andre kan ta opp hansken, sier Svingen.

Formålet med en politisk streik er å fremme en politisk oppfatning. Streiken har ikke som mål å ramme egen arbeidsgiver, selv om akkurat det i praksis kan være vanskelig å unngå.

Aksjonen vil uansett oppfattes som dårlig nytt og et alvorlig varselsskudd for Støre-regjeringen.

Når selv LO begynner å aksjonere mot Arbeiderpartiet, vil de fleste tolke det som et signal om at dagens politikk har svært dårlig oppslutning i befolkningen.

Les også: 

Om konkurser og strømpriser: Hva ville Yngve ha sagt til Jonas?

 

 

Bestill fra Document: 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.