Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Også i LO er man oppgitt over skyhøye strømpriser og halvhjertede tiltak fra regjeringen. Nå krever LO-topp Jørn Eggum politiske tiltak som kan avlaste situasjonen på en måte som monner.

LO har lenge sittet temmelig rolig på sidelinjen og sett på hvordan høye strømpriser spiser opp medlemmenes lønnsinntekter. Den historiske lojaliteten overfor Ap-regjeringen har stagget høylytte protester.

Men nå tar en sentral LO-leder bladet fra munnen og krever at noe mer gjøres.

NTB melder om saken.

Man må få på plass en bedre strømstøtteordning, slik at folk flest klarer å betale regningene sine, krever Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Et av forslagene er å øke strømstøtten til 100 prosent støtte over 70 øre, sier han til NRK.

Eggum mener en makspris på 70 øre eller en ombygging av dagens ordning må på plass for å få i havn et vanskelig lønnsoppgjør til våren.

Han spiller en av hovedrollene når Fellesforbundet om et par måneder skal ut i lønnsforhandlinger med Norsk Industri.

– Hvis vi får en håndsrekning som gjør at medlemmene våre betaler mindre av inntekten sin til strøm, fordi de får dekket mer av staten, vil det virke inn på de økonomiske kravene vi stiller ved årets oppgjør, sier Eggum.

Spørsmålet mange stiller seg, er hvor lenge Støre-regjeringen kan sitte passivt og ignorere den typen misnøye og fortvilelse over strømprisene som nå brer om seg i samfunnet, også i fagbevegelsen.

Les også: 

Om konkurser og strømpriser: Hva ville Yngve ha sagt til Jonas?

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.