Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum ved oppstarten av årets lønnsoppgjør, 10. mars. Oppgjøret er nå utsatt til høsten 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

– Sånn kan vi ikke ha det, sier Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri til NTB. Sammen med leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, går han hardt ut mot norske kommuners egenrådige karanteneregler.

Stein Lier-Hansen viser til et internt notat Norsk Industri kom med på torsdag. Der heter det blant annet:

Reiserestriksjoner mellom norske kommuner er ødeleggende for bedrifter som
har ordre og er oppegående

Lier-Hansen vil ikke si rett ut at disse lokale karantenereglene er ulovlige, men advarer mot konsekvensene.

– Man legger helt unødige hindringer for arbeidsfolk som er avhengige av å krysse en kommunegrense for å ivareta sitt arbeid og redde sin bedrift. De er nå avstengt fra å gjøre arbeid i én av de viktige bedriftene fordi den ligger i et annet fylke enn der kompetansegruppa har sitt tilholdssted, sier direktøren. (NTB)

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, gir Lier-Hansen full støtte i VG.

– Men det dreier seg også forskjellsbehandling av bedrifter, som gjør at ansatte ikke får gjøre jobben sin. De stanses effektivt ved kommunegrensen, fordi enkeltkommuner har innført regler som gjør at de som kommer inn får 14 dagers karantene. Bedrifter og ansatte opplever at de ikke får komme inn for å fullføre jobben, sier Eggum.

Lier-Hansen er skarp i sine karakteristikker.

– I en krisetid for landet, så må de forstå at man ikke kan sitte som småhøvdinger på tuene sine. De tiltakene som helsemyndighetene fremmer, har støtte fra de politiske partiene. Et politisk Norge står samlet om tiltakene. Da kan ikke enkeltmennesker eller enkeltkommuner bryte reglene. Norges beste fagfolk er meget tydelige på at statens tiltak er mer enn godt nok, sier Lier-Hansen til VG.

Kjøp T-skjorter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.